Herenteam sluit jaar af met winst

Verslag van de uitwedstrijd van vrijdag 18 december naar Deto (Nijmegen).  Cas was deze keer onze chauffeur. Dit keer hadden we voor het eerst in jaren de Tom Tom nodig want in Nijmegen hebben wij nog nooit gebadmintond. Vlak voor Nijmegen stelde Layo zijn Tom Tom in, en Cornel werd verzocht de juiste instructies aan Cas te geven. Alleen dat verliep niet helemaal vlekkeloos.

Volgens Cornel was de route op de Tom Tom verouderd maar volgens anderen was hij gewoon te veel aan het praten en niet aan het opletten. Maar goed na een toeristische route door Nijmegen zijn we toch bij de juiste sporthal aangekomen.

Het was een hele tour om bij de kleedkamer te komen.  Trap op, tribune over, trap af, weer over de tribune en normaals een trap om uiteindelijk bij de kleedkamer te komen. Een warming up hoefden we niet meer op het veld te doen.

Hendri en Cornel beten de spits af, in de eerste set kwam het spel traag op gang maar halverwege zaten Hendri en Cornel goed in het spel en wonnen in twee sets.

Layo en Cas hadden de vorige wedstrijd ook een spannende driesetter gespeeld en deden dat deze keer ook weer. De eerste set werd gewonnen met 17 -21 en de tweede werd verloren met 21-17 en de derde set werd weer gewonnen met 17-21. Tussenstand 0-2 voor ons!

De tegenstander van Cornel sloeg in de eerste set veel uit, deze werd dan ook gewonnen. De tweede set verliep iets anders, de tegenstander sloeg de shuttles niet meer uit maar vaak precies op de lijn. Maar na veel strijd van beide spelers won Cornel de tweede set met 22-20.

Layo begon vol enthousiasme aan zijn singel en speelde een goede eerste set en zette met zijn aanvallend spel de tegenstander onder druk en won zijn partij in twee sets.

Hendri begon goed alleen de diepte in zijn slagen was wat minder en zijn tegenstander maakte daar goed gebruik van. Dus na wat tips bij de 11 ging het een stuk beter en zo won Hendri de eerste set. In de tweede set ging het gelijk op maar Hendri maakte een paar goede punten en won hij ook de tweede set.

Cas speelde tegen een invaller. Cas had niet zijn allerbeste dag, het lopen ging niet al te best en zijn tegenstander maakte daar goed gebruik van. Cas verloor zijn singel in twee sets.

Cornel en Cas begonnen aan hun laatste partij van de avond. De eerste set werd gewonnen en de tweede verloren ze dus moest er een beslissende derde set aan te pas komen. Nou en dat werd wat.

Cornel en Cas begonnen zeer slecht kwamen 11-4 achter maar na de mini pauze bij 11 kwamen ze op stoom en stonden om een gegeven moment voor met 13-16, toen kwamen de tegenstanders weer terug tot 16-16, toen werd het 16-20 en konden Cornel en Cas het niet afmaken, werd het nog 20-20. Uiteindelijk wonnen Cornel en Cas met 24-26.

Onder tussen was de partij van Hendri en Layo ook al gespeeld. Deze werd gewonnen met  19-21-en 14-21. Dus de uitslag is 7-1 voor ons.

In de kantine werden we overladen met lekkere nootjes, kerst brood, gebakken banaan, warme hapjes  en het nodige drinken, dat is zeker voor herhaling vatbaar.

Dit was alweer de laatste wedstrijd van het jaar 2015.

Tot 4 januari, dan spelen we uit tegen Beca (Arnhem).

kerstbel

 

Geplaatst in Competitie, Nieuws.