Vierde team boekt derde succes op een rij

Op 30 september kregen we, het vierde team Kamphuis, Flevoland op bezoek. Bij binnenkomst bleek dat dit team Gerard al kende. Gerard was wat verbaasd, kon zich niet herinneren een wedstrijd tegen hen gespeeld te hebben. Het bleek geen wedstrijd te zijn, maar een bierfeest in Ermelo waar ze elkaar tegen waren gekomen!

Tijdens de wedstrijd kwamen we er achter dat ze behalve bierdrinken ook wel wat konden badmintonnen. In de herendubbel ging de eerste set naar Willem en Mark met 21-17. Hierna konden de tegenstanders hun spel goed ontregelen, waardoor de tweede set 13-21 verloren werd en de derde set met 11-21. Sharon en Eline moesten proberen de stand weer recht te trekken. Dat lukte in twee sets met 21-14 en 21-15. Onze dames hebben tot nu toe al hun dubbels gewonnen! Stand na de dubbels: 1-1.

Gerard en Sharon mochten hun singles gaan spelen. Gerard begon met winst in de eerste set. Hij kon helaas zijn niveau niet vasthouden en verloor de tweede en derde set met 12-21 en 17-21. Sharon speelde niet lekker en verloor de eerste set met 20-22, haar tegenstandster zette haar telkens op het verkeerde been. Tijdens het vervolg kreeg Sharon wat meer zicht op het spel van haar tegenstandster, daardoor won zij de tweede en derde set met 21-13 en 21-17. Tussenstand 2-2.

Mark en Eline kwamen nu aan de beurt. Mark gaf goed partij, maar moest toch in twee sets zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Misschien heeft Mark hem laten winnen, want die man was jarig. Setstanden waren 15-21 en 13-21. Over Eline kunnen we kort zijn: zij won haar wedstrijd met 21-1 en 21-9! Tussenstand 3-3, waardoor de mixpartijen de doorslag moesten geven. Eline en Gerard hadden nog geen mix verloren en wilden dat graag zo houden. Zij wonnen door goed spel met 21-16 en 21-17. Sharon en Willem hadden nog geen mix gewonnen en wilden dat graag veranderen. Doordat hun mix deze keer goed liep haalden zij de winst binnen! Dit deden zij in twee sets met de setstanden 21-16 en 21-15. Eindstand 5-3.

We waren nog even bang dat we de derde helft in de kantine zouden gaan verliezen, onze tegenstanders waren tenslotte allemaal op het bierfeest in Ermelo geweest. Gelukkig moest onze jarige tegenstander snel naar huis, zodat we ook die derde helft op onze naam hebben kunnen schrijven !

Geplaatst in Competitie.