Badminton´80 Wezep begint nieuwe jaar met winst

WEZEP – Het eerste team van Badminton’80 Wezep is het nieuwe jaar goed begonnen met een winst van 5 – 3 tijdens de thuiswedstrijd tegen Dronten, dat momenteel de tweede plaats bezet in de tweede klasse. Met nog twee wedstrijden te gaan, staat dit team momenteel op de een na laatste plaats en daarmee in de gevarenzone voor degradatie. Het tweede mixteam staat er juist uitstekend voor. Zij staan met nog twee wedstrijden te gaan na een 4 – 4 gelijkspel tegen het vijfde team van Dronten bovenaan en kunnen volgende week al het kampioenschap binnen halen.

Wegens familie omstandigheden speelde Bert Kwakkel deze wedstrijd niet mee, in zijn plaats speelde Gerard Thomassen. Hij mocht ook meteen beginnen met de herendubbel samen met Cornel van Dorp. Zij speelden een goede partij die ze in twee sets met 21 – 15 en 21 – 14 naar zich toe trokken. Bij de dames Linda van Dorp en Harmke van de Werfhorst moest er een derde set aan te pas komen om de winnaar van de partij aan te wijzen. De eerst set ging verloren met 15 – 21, daarna wisten ze een set te pak. In de derde set gingen ze tot de 19 punten gelijk op, daarna trok Dronten aan het langste einde.

De heer Van Dorp begon met de enkels. Hij had er zin in, en pakte de partij dan ook in 21 – 12 en 21 – 13. Mevrouw Van Dorp volgde zijn voorbeeld, maar wel met een derde set: 21 -15, 18 -21 en 21 – 13. Thomassen speelde ook een driesetter, maar hij verloor de derde set nipt met 18 – 21. Van de Werfhorst kwam niet lekker in haar spel en verloor de partij met 16 – 21 en 13 – 21.

Met een tussenstand van 3 – 3 en nog twee mixpartijen te gaan waren er nog steeds mogelijkheden tot winnen. De beide Van Dorps begonnen goed door de eerste set te winnen met 21 – 16. In de tweede set werd het nog spannend, maar in de verlenging wisten ze toch nog te winnen met 23 – 21. Thomassen en Van de Werfhorst moesten nog even aan elkaar wennen, maar speelden daarna een sterke partij. Uiteindelijk wisten ze te winnen met 21 – 17 en 21 – 11.

Het herenteam heeft de thuiswedstrijd tegen Doorn verloren met 3 – 5. Het meisjesteam speelde een gelijkspel tegen ’t Pluumpje uit Eerbeek.

Volgende week speelt dit team om 13.45 een uitwedstrijd tegen ’t Veen uit Veenendaal, dat de eerste plaats in de competitie bezet.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .