Eerste team Badminton´80 Wezep speelt gelijk en tweede team wordt Kampioen

WEZEP – Het eerst mixteam van Badminton´80 speelde zaterdag 21 januari een uitwedstrijd tegen Veenendaal. Dit team staat momenteel bovenaan in de tweede klasse, terwijl Badminton´80 Wezep in de degradatie zone staat. Het was dus wel van belang om nog een paar punten te pakken. Dit is dan ook gelukt met een eindstand van 4 – 4.

Gerard Thomassen speelde opnieuw in de plaats van Bert Kwakkel en kon meteen met Cornel van Dorp het spits afbijten in de mannendubbel. Beide teams vochten voor iedere punt, maar uiteindelijk wisten de mannen van Badminton’80 te winnen met 11 – 21 en 16 – 21. Bij de damesdubbel ging de eerste set naar Linda van Loo en Harmke van de Werfhorst met 19 – 21. De tweede set waren ze helemaal de weg kwijt, 21 -7. De derde set ging gelijk op en werd nipt verloren in de verlenging met 22 – 20. 

De heer Van Dorp begon de enkels goed door zijn partij te winnen met 14 – 21 en 13 – 21. Mevrouw Van Dorp speelde een goede partij, maar haar tegenstandster was een maatje te groot, 21 – 15 en 21 – 12. Thomassen had in zijn enkelpartij drie sets nodig, maar wist uiteindelijk niet de partij te winnen, 21 – 14, 17 – 21 en 21 – 17. Van de Werfhorst was goed op dreef en pakte de winst in haar partij.

De eerste set van de mix van de Van Dorps werd vrij simpel gewonnen met 6 – 21. Daarna hebben ze ook de tweede set maar snel binnen getikt. Thomassen en Van de Werfhorst kwamen nog dicht bij een driesetter, maar de winst ging naar de tegenstanders in 21 – 16 en 22 – 20.

Volgende week is het erop of eronder, dan is de thuiswedstrijd tegen Barneveld. De wedstrijd wordt gespeeld in De Kamphal te Wezep om 12.30 uur.

Het Herenteam heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Apollo uit IJsselstein gewonnen met 1 – 7. Door deze winst weten ze nu zeker dat ze ook volgend jaar weer mogen uitkomen in de Hoofdklasse.

Als enige team speelde het tweede mixteam zaterdag een thuiswedstrijd. Het team staat bovenaan in de vierde klasse, en speelde tegen het laatste team uit de competitie, Kampen. Met een winst van 8 – 0 hebben zij opnieuw hun oppermacht getoond en hebben ze meteen maar het kampioenschap gepakt met nog een wedstrijd te gaan. Deze Kampioenen gaan op 25 februari naar de Regio Kampioenschappen voor regioteams in Arnhem om hun titel te verdedigen tegen de andere kampioenen.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , , .