Verslag eerste team tegen Heerde 2

Het eerste team van Badminton ’80 had zaterdag 16 november een uitwedstrijd gepland staan naar Heerde.  Deze avond speelde het team tegen het 2e team van Heerde. De wedstrijd werd gehouden in de Burg. Faberhal te Heerde. De avond eindigde in een 6-2 verlies voor Badminton ’80.

Aangekomen bij de sporthal in Heerde was erg goed te zien dat ze er aan het verbouwen zijn en het was voor het team even de vraag wat er aangetroffen zou worden in de sporthal. De hal kon op een normale manier gebruikt worden; er kon dus begonnen worden met een potje badminton.

De heren- en damesdubbel werden tegelijk gespeeld. De heren van Wezep waren in de eerste set de sterker dan de heren van Heerde. De tweede set werd gewonnen door Heerde, er moest dus een derde set aan te pas komen. Na een spannende wedstrijd werd het eerste punt binnen gehaald door Alfred en Gerald.

Ondertussen op een paar banen verderop waren de dames van Wezep niet erg op dreef. Het spel liep niet goed en werd door de dames van Heerde in een twee setter binnengehaald.

De eerste heren singel gespeeld door Gerald van Dijk ging gelijk van start met de dames singel gespeeld door Vera van Dijk. Gerald speelde een goede singel en kon zijn tegenstander Joachim goed bij blijven, alleen de twee sets eindigden net aan de kant van Heerde. De singel van Vera liep goed en zij won haar wedstrijd redelijk gemakkelijk in twee sets.

Met een stand van 2-2 waren Alfred en Annelies aan de beurt om hun singels te spelen. De singel van Alfred zoals hij zelf zei: “was niet erg leuk, je serveert en de tegenstanders smashte de shuttle terug.” Alfred probeerde op verschillende manieren het spel van zijn tegenstander te onderscheppen, maar het mocht niet baten. Een 3-2 voorsprong voor Heerde. De singel van Annelies verliep redelijk. Jammer genoeg moest zij haar meerdere erkennen in haar tegenstandster en ook dit punt was voor Heerde.

Wezep had nog een mogelijkheid om met een gelijkspel naar huis te gaan, maar dan moesten de mixen nu wel gewonnen worden. De eerste mix ging van start. Alfred en Annelies moesten even inkomen, maar speelden daarna een leuke partij. Helaas konden ze het punt niet bemachtigen. De mix van Gerald en Vera werd ook gewonnen door Heerde en de spelers van Badminton ’80 gingen met een verlies van 6-2 richting huis.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .