Winst Badminton ´80 Wezep in streekderby

WEZEP – In de streekderby van Badminton ´80 uit tegen Heerder BC op zaterdag 10 december heeft de Wezepse badmintonvereniging dit keer aan het sterkste eind getrokken. Met een winst van 3 – 5 konden ze met een tevreden gevoel weer terug naar huis.

De heren mochten het startsein geven. In de eerste set moesten ze echt op gang komen, want Bert Kwakkel was nog maar net bezig toen hij een spiertje in zijn zij verrekte waardoor hij geblesseerd raakte. Gelukkig kon hij nog wel verder spelen, maar ging de smashes en harde slagen moeilijker. De eerste set wisten ze desondanks te pakken met 17 – 21. De tweede set ging makkelijker, en deze hebben ze dan ook gepakt. De dames wisten de partij niet naar zich toe te trekken. Zij verloren met 21 – 18 en 21 – 14.

De singelpartij van Cornel van Dorp was een ware veldslag van beide kanten. De shuttle ging over en weer en een rally duurde soms wel tien slagen voordat de shuttle op de grond kwam. Van Dorp won de eerste set met 13 – 21. De tweede ging verloren in 21 – 16. In de derde set wist hij zich weer te herpakken en speelde goed, winst met 10 – 21. De eerste set van Linda van Dorp verliep moeizaam, deze verloor ze dan ook met 21 – 10. De tweede set paste zij haar tactiek aan door haar tegenstandster naar achteren te drukken zodat ze won met 15 – 21. Tijdens de derde set was de tegenstandster moe, zodat Van Dorp met 8 – 21. Voor Kwakkel zou het moeilijke partij worden wegens zijn blessure. De partij ging dan ook verloren in 21 – 15 en 21 – 11. Harmke van de Werfhorst had een moeilijke partij. Ze had de partij in twee sets kunnen winnen, maar ze
verloor de tweede set nipt met 22 – 20. Dus maar weer een derde set. Zij kon niet meer in haar spel komen, en verloor met 21 – 4.

De eerste mix van de beide Van Dorps werd gewonnen met 18 – 21 en 4 –21. De stand is nu 3 – 4, dus Kwakkel en Van de Werfhorst spelen om de
winst.  Gelukkig verliep dit soepel en werd de partij in twee sets gewonnen.

Voor aanstaande vrijdag, 16 december, staat er een uitwedstrijd tegen Smash uit Harderwijk gepland.

Het tweede mixteam speelt een voortreffelijk seizoen. Zaterdag wonnen zij hun thuiswedstrijd tegen De Treffers opnieuw met 8 – 0 waardoor zij dik bovenaan staan in de vierde klasse van het district. Het herenteam verloor de thuiswedstrijd tegen Apollo met 2 – 6. Het jongensteam speelde vrijdagavond uit tegen Vianen en hebben met 3 – 5 de wedstrijd gewonnen.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.