Recreanten

De recreanten spelen elke woensdagavond in de sporthal De Kamphal. 

Speelmomenten

Woensdagavond

De speelavond begint om 19.30 uur. Een ieder kan spelen zolang hij of zij wil, tot uiterlijk 22.00 uur. De avond begint om 19.30 uur met labelen. Dit houdt in dat alle aanwezige spelers hun label bij de zaaldienst inleveren. Daarna wordt iedereen willekeurig ingedeeld over de beschikbare velden voor een partij van 10 minuten. Dit doen we twee rondes, daarna kan iedereen vrij spelen. Vaak zoeken badmintonners elkaar dan op om nog een leuk potje te spelen. Er wordt voornamelijk gemixt, wat betekend dat een man en vrouw tegen een man en vrouw spelen. Ook wordt er gedubbeld en een enkele keer wordt er een singel gespeeld.

Maandagavond

Ook dit seizoen kunnen de recreantenspelers (en oud competitiespelers) ook op de maandagavond vrij komen spelen. Er is dan 1/3 deel van de zaal beschikbaar, de overige zaal wordt gebruikt voor de competitietraining. Speeltijden zijn van 19.30 tot 21.00 uur. 

Woensdagochtend

Naast avond-momenten kan er ook gespeeld worden op Woensdagochtend. Dit moment is voornamelijk voor recreatiespelers en is van 09.00 tot 11.00. Er is dan 1/3 van de zaal beschikbaar.

Zaaldienst

Tevens wordt er op de woensdagavond gewerkt met de zaaldienst. Als je dienst hebt, dan dien je tijdig aanwezig te zijn om de borden en de klok neer te zetten. De eerste spelronde start dan direct om 19.30 uur. De eerste twee ronden spelen de competitiespelers ook mee (tot 20.00 uur). De zaaldienst is verantwoordelijk voor het opzetten van de borden en na afloop ook weer het opruimen. Hierbij hoort ook het klaarzetten en na afloop weer opruimen van de tijdwaarneming. 

We werken niet met een vast rooster, maar leggen de verantwoordelijkheid bij de spelers zelf neer. 

Zaalregels

 Om iedereen zo veel mogelijk te kunnen laten spelen, gelden de volgende regels:

* Als een team wedstrijd speelt op de woensdagavond, hebben zij tot half negen één veld ter beschikking, daarna kunnen zij er twee gebruiken.

* De overige velden worden door labelen verdeeld. Na het gezamenlijk labelen worden de velden eerlijk verdeeld: vier voor de competitie, vier voor de recreanten. Indien er een recreantenwedstrijd gespeeld wordt zijn er voor de overige recreanten drie velden beschikbaar tot half negen, bij een competitiewedstrijd geldt dat voor de overige competitiespelers drie velden beschikbaar zijn.

Het spreekt vanzelf dat we hier met Hollands boerenverstand mee omgaan. Als bijvoorbeeld de competitiegroep minder banen nodig hebben dan waar zij recht op hebben, kunnen de recreanten deze benutten. Mocht er toch een probleem ontstaan, spreek dan iemand van het bestuur aan, die neemt dan een besluit.