Integriteit

Bij Badminton ‘80 vinden we het belangrijk dat iedereen zich veilig en geborgen voelt.

Onze leden behandelen elkaar en de tegenstanders altijd met respect. Zaken als grensoverschrijdend gedrag (seksuele intimidatie, pesten, discriminatie, belediging, bedreiging en mishandeling) passen niet bij onze vereniging en worden niet getolereerd.

Uit de media blijkt dat, ondanks alle genomen voorzorgen, er toch nog misstanden kunnen ontstaan. Tot nu toe is dit bij onze vereniging nog niet voorgekomen, maar we zouden naïef zijn als we denken dat zoiets bij ons nooit voor kan komen. Daarom proberen we een klimaat te scheppen waardoor de kans op misstanden zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Preventief:
De groep die het meest vatbaar is voor grensoverschrijdend gedrag is onze jeugd. Daarom stellen we aan onze jeugdbegeleiders en –trainers een aantal eisen:

  • Zij dienen een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen aan het bestuur.
  • Zij zijn tevens op de hoogte gesteld van de gedragsregels die zijn opgesteld door NOC/NSF en worden geacht zich hieraan te houden.

Als er toch iets gebeurd is:
Wat kun je doen wanneer je hiermee in aanraking komt als slachtoffer of als getuige?

  • Als eerste kun je degene die zich niet respectvol gedraagt er op aanspreken, mogelijk is hij of zij zich niet bewust van zijn of haar gedrag.
  • Kom je er niet samen uit, dan kun je dit kenbaar maken bij één van de bestuursleden. Dit kan door hen aan te spreken, of door gebruik te maken van ons contactformulier, dat vind je op onze website http://www.badminton80wezep.nl/vereniging/contact/. Zij behandelen je melding vertrouwelijk en zoeken, samen met jou, naar een oplossing. Je wordt geïnformeerd over de afhandeling van je melding.
  • Mocht je er geen vertrouwen in hebben dat dit op een goede manier wordt opgelost, kun je contact opnemen met het Vertrouwenspunt Sport. Voor meer informatie kun je op hun website kijken: https://centrumveiligesport.nl/contact. Je kunt ook rechtstreeks bellen naar 0900 – 202 55 90 tegen gebruikelijke belkosten. Zij behandelen je gesprek vertrouwelijk, je houdt zelf de regie over wat er met je melding gedaan moet worden.