Clinic en Dutch Open

Ook dit jaar waren er tijdens de Dutch Open in Almere weer clinics voor de jeugd. Onze jeugd mocht dit jaar ook weer meedoen. Daarom zijn Karlijn, Kelly, Minka, Yannick, Lennart, Douwe en Raymon op zaterdag 12 oktober samen met de begeleiders Saskia, Gerard en de vader van Douwe al vroeg richting Almere vertrokken. Om half elf kregen ze daar samen met BC’70 uit Epe een clinic van de nationale toppers Robin Tabeling en Paulin van Dooremalen. Door een paar leuke oefeningen en een paar mooie voorbeelden hebben ze weer veel geleerd. Na het douchen en omkleden zijn we richting de McDonalds vertrokken voor een welverdiende maaltijd. Na een mooie sightseeing tour door Almere zijn we uiteindelijk nog bij de Mac beland, waar de jeugd liet zien hoeveel ze wel niet op konden.

Vervolgens gingen we door naar onze laatste stop van die dag, de topsporthal in Almere voor de Dutch Open waar we diverse partijen topbadminton tussen internationale toppers hebben gezien. De jeugd vond dit zeer indrukwekkend en vond vooral de snelheid van het slaan en het snelle lopen knap. Dat zouden ze zelf ook wel graag willen, dus dat wordt weer hard trainen de komende weken!

Al met al was het een lange dag maar zeer gezellige dag waarbij ze weer veel hebben geleerd. Ze waren dan ook zeer enthousiast en vonden een dag als dit wel voor herhaling vatbaar. Daarom hebben ze zelf ook maar even een kort verslagje geschreven:

“Op 12 0ktober 2014 gin Badminton ’80 naar de clinic die gegeven werd in Almere. Door topsporter Robin Tabeling en Paulien van Dooremalen. We begonnen met een warming up die begon om half elf. Eerst gingen we een paar keer lopen en wat andere dingen doen. Daarna gingen we oefeningen doen. Tenslotte gingen we rond de tafel doen. Daarna kregen we oorkonde, pet en een flesje extran. Na afloop gingen we douchen en omkleden. Toen zijn we nog even op de tribune gaan zitten. Daarna gingen we naar de Dutch Open. En wij vonden het een leuke dag en we hebben er veel van geleerd.”

De foto’s van deze dag zijn hier te bekijken.

   

Robin Tabeling                                                   Paulien van Dooremalen

 

Geplaatst in Jeugd, Nieuws.