Tweede team zeker van degradatie na verlies

Zaterdag 9 januari speelde het tweede mixteam van Badminton’80 haar twaalfde wedstrijd van dit seizoen.

Ditmaal was het een thuiswedstrijd tegen Kampen. Jeroen, die vorig jaar nog competitie speelde bij Kampen, speelde dus tegen zijn ex-clubgenoten. De vorige ontmoeting tegen Kampen had Badminton’80 een verlies opgeleverd. De wedstrijd werd met 5-3 verloren. Badminton’80 hoopte dan ook dat er in deze wedstrijd meer punten gewonnen ging worden.

Jeroen en Thomas begonnen met de heren dubbel. De eerste set stonden ze de eerste helft goed te spelen, in de tweede helft van de eerste set begonnen ze iets meer foutjes te slaan, maar gelukkig konden ze deze set naar zich toe trekken met 22-20. De tweede set ging daarin tegen vrij snel en werd verloren met 9-21. In de derde set ging het weer beter maar helaas verloren de jongens met 19-21.

Sharon en Linda maakten in de eerste set veel fouten, ze wilden veel te snel scoren waardoor de set vrij gemakkelijk door Kampen werd gewonnen met 13-21. Zowel in de tweede als in de derde set waren beide teams zeer aan elkaar gewaagd alleen konden Sharon en Linda dit wel in winst omzetten. Setstanden in de tweede set 21-19 en in de derde set 22-20.

Jeroen speelde een solide wedstrijd. Tijdens de vorige ontmoeting moest hij het onderspit delven en hij was er zeer op gebrand om te winnen. Dit deed hij dan ook. Jeroen won zijn singel met twee keer 21-16.

Sharon kwam in haar singel niet goed in haar ritme. Ze verloor haar partij met 16-21 en 14-21.

Thomas maakte er weer een spannende partij van en wat het jammere is dat hij net weer verloor in twee sets met beide sets 19-21. Hopelijk kan Thomas in de twee laatste wedstrijden van dit seizoen zijn singel toch een keer naar zich toe trekken.

Linda speelde dit keer alleen de dubbel, en we hadden Esmee bereid gevonden om de singel en mix van Linda over te nemen. Esmee speelde een goede partij, en ze kon de winst in twee sets naar zich toetrekken. De setstanden van beide sets waren 18-21.

Tussenstand 3-3.. dus als we minimaal 1 mix zouden gaan winnen hadden we het beter gedaan dan de vorige keer.

Helaas werden beide mixen verloren en was de eindstand weer 3-5 voor Kampen.

Volgende week speelt het tweede mix team om 17:00 uur in Heerde. Als u kunt en het leuk vind kunt u het team altijd komen aanmoedigen. Het is al wel zeker dat dit team dit jaar gaat degraderen, maar support om toch nog wat puntjes te behalen is altijd leuk meegenomen.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.