Overwinning voor eerste team

Op zaterdag 14 januari moest het Badminton ’80 i4audio team aantreden tegen DVS Utrecht in Utrecht. Hendri Nagelholt keerde weer terug in het team na lang blessureleed.

Zoals gebruikelijk werd er gestart met de dubbels. De heren Van Dijk en Nagelholt werkten in de 1e set 4 setpoints weg en konden de set uiteindelijk naar zich toetrekken. De 2e set ging ook gelijk op, maar de heren van Badminton ’80 konden deze winnend afsluiten. De dames Van Dijk en Barneveld slaagden er niet in om de wedstrijd naar hun hand te zetten en kwamen beide sets net te kort.

De single van Gerald van Dijk werd een marathonpartij. Veel lange rally’s zorgde voor een heuse slijtageslag. Helaas moest Van Dijk na 3 sets het onderspit delven. Bij de single van Vera van Dijk waren er ook 3 sets nodig. Nadat de 1e set makkelijk was binnen gehaald, verloor Van Dijk het initiatief in de 2e set. De 3e set herpakte ze zich weer goed en werd deze ook makkelijk binnen gehaald.

Hendri Nagelholt speelde nog wat onwennig, maar kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Voor Barneveld verliep de single moeizaam. Nadat de 1e set was verloren kon ze in de 2e set nog goed bij blijven. Helaas kon ze de partij niet naar zich toe trekken.

De mixen leverden een leuke strijd op. Van Dijk en Van Dijk wonnen de 1e set makkelijk. Dit maakte ze voor de rest van de wedstrijd te nonchalant, waardoor het nog spannend werd. De 2e set moesten ze aan de tegenstander laten. De 3e set kwamen ze ruim voor. De tegenstander kwam nog terug tot 20-19. Maar met een opslag die uit ging wist Badminton ’80 het matchpoint te verzilveren. Nagelholt en Barneveld wisten in beide sets sterk terug te komen. In de 1e set maakte de tegenstander een cruciale netfout op 19-14. In plaats van 20-14 werd het 19-15. Na een sterke opslagserie wist Badminton ’80 uiteindelijk de set te winnen. In de 2e set werden er 3 setpoints overleefd en wist Badminton ’80 hun 1e matchpoint te verzilveren. Uiteindelijk een 5-3 overwinning.

Met deze overwinning kan Badminton ’80 alleen in theorie nog degraderen. De komende 2 wedstrijden kunnen ze daardoor nog naar boven kijken en het seizoen rustig uitspelen. De volgende wedstrijd staat gepland op 21 januari 2017 om 13.00 in de Kamphal.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.