Het mysterie van het gelijke spel bij het tweede herenteam

Zaterdag 29 september, een zonovergoten dag, uitermate geschikt om in de tuin wat werkzaamheden te verrichten! Voor de vrouwen dan, want de mannen van het tweede herenteam Kamphuis moesten belangrijk werk verrichten in de sporthal!

Aangekomen in de sporthal moest er eerst van de tiet van het koffie-apparaat worden genoten. Zoals een oud Wezeps gezegde meldt: geen koffie, geen badminton! Nadat we het bruine goud de slokdarm hadden laten passeren, was het tijd om wat shuttletjes te gaan mishandelen. De eerste twee wedstrijden was het ons gelukt om de punten eerlijk te verdelen met de tegenstander en – zo sociaal als wij zijn – wilden we nu ook niet alles voor ons zelf houden.

Uit Harderwijk was het tweede mannenteam komen opdraven. Dit bleken vier jonge knapen te zijn die zich in de poule op de eerste plaats hadden gebadmintond. Een eenvoudige middag zou het dus niet worden.

Aangezien Gerard nog steeds sukkelt met een voetblessure (een crowdfunding-actie voor een bionische voet wordt binnenkort gestart) vonden we dit keer Hendri Nagelholt bereid om het team te versterken. De eerste dubbel van Hendri en Hans verliep dan ook voorspoedig met een 2-set overwinning (21-9 en 21-13). De tweede dubbel van Mark en Willem ging – heel sociaal weer – verloren met 17 en 13 punten aan onze zijde. Op naar de single partijen!

Hendri trok fel van leer tegen de eerste man van Harderwijk. Daarbij bleek dat de tegenstander bij achterstand redelijk snel de moed opgaf, waardoor de overwinning nooit in gevaar kwam (21-8 en 21-13). Mark moest in de tweede single strijden tegen een invaller in het team van Harderwijk. Om de eindstand van 4-4 niet in gevaar te brengen, gaf Mark de wedstrijd maar uit handen met de setstanden van tweemaal 12-21.

Hans walste over zijn tegenstander heen. Voordat de opponent het in de gaten had stond er twee keer 21-5 op het scorebord. Willem speelde daarna een titanenwedstrijd die helaas in de tweede set niet verlengd kon worden naar een derde set.  Na het uitslaan van de service op het eind van die tweede set, zal een bezoek aan mentale coach weer de nodige nachtrust moeten brengen (15-21, 22-24).

Na de eerste 6 partijen dus toch weer een gelijke stand. We lagen keurig op schema voor de 4-4! Onverwacht verloren Hendri en Mark de derde dubbel met tweemaal 19-21. De druk lag dus dik op de vierde dubbel van Willem en Hans. In voorgaande wedstrijden waren die allemaal verloren gegaan, dus er moest flink gewerkt worden. De eerste set verliep voorspoedig met een winst van 21-17. Bij de tweede set werd tegen een achterstand aan gekeken die op het eind weggewerkt werd naar 20-20. In een bloedstollende finale (ik krijg nu nog hartkloppingen tijdens het schrijven van dit stukje!) wisten we het 4-4 gelijke spel binnen te slepen met een score van 25-23.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.