Zoektocht eerste team leidt tot winst

Vrijdagavond 8 november heeft het eerste team Amptmeijer Badminton 1 de strijd opgenomen tegen DIOK. 

De heenreis naar de universiteit van Enschede was zeer interessant. Het leek namelijk op een ontsnapping uit een escape room. Alleen was de uitdaging dit keer niet om uit de escape room te komen, maar lag de uitdaging meer in de zoektocht om in de escape room te komen. Kan dat? Ja, dat kan. Wij hebben dat op deze koude donkere avond van 8 november bewezen. 

Ruim op tijd dachten wij te arriveren op de universiteit. Echter, toen ontstond er een discussie tussen de TomTom en het team waardoor de afslag werd gemist. Het team zag hierdoor de kans om een ommetje te maken in de mooie omgeving van Enschede.  Dit ommetje was niet helemaal gepland, maar dat mocht de pret niet drukken. 

Eenmaal aangekomen kwam het team voor een volgende uitdaging te staan. Als u ooit op een campus geweest bent, weet u misschien al welke uitdaging wij bedoelen: het zoeken van het juiste gebouw. Werkelijk waar, de universiteit van Enschede lijkt wel een compleet minidorp. Alles zit erop en eraan. We hebben deze avond heel wat borden gezien, maar niet het bordje met daarop de woorden ‘sporthal’. Terwijl het team gezellig aan het snuffelen was op de borden en zich af vroeg waar die sporthal zou zijn, kreeg onze Cornel een heldere ingeving. Hulp vragen aan 2 internationale studenten, bedankt Cornel! Zonder jou waren we waarschijnlijk nog aan het dolen geweest.Gelukkig wisten deze studenten welk gebouw we moesten hebben.

Helemaal blij dat we het juiste gebouw hadden gevonden, ontdekten we dat daar ook een uitdaging voor ons lag. Er werd gestart met de volgende zoektocht, want opnieuw was het bordje sportzaal niet te vinden. Gangetje in, gangetje uit, bordjes lezen, overleggen, puzzelen en gewoon maar blijven lopen in de hoop vanzelf op de zaal te stuiten. Na deze intensieve zoektocht hoorden we ineens de bekende klappen tegen de shuttles. Daar zouden we vast moeten zijn! En jawel hoor, we hadden de zaal stipt op tijd gevonden. Eindelijk tijd voor een lekker potje badminton. 

Vrij vlot werd er een start gemaakt met de heren dubbel. Dit was een leuke partij om te zien. Er werd van twee kanten hard gevochten om de winst binnen te halen. Uiteindelijk werd deze partij in twee sets gewonnen: 21-16 & 21-19.

Vervolgens de damesdubbel. De dames moesten even warm draaien maar pakten uiteindelijk de winst in een spannende 3-setter: 15-21 & 21-17 & 21-19.

Daarna werden de singles gespeeld. De eerste herensingle werd in een spannende 3-setter verloren: 18-21 & 21-14 & 12-21. De tweede herensingle werd in 2 sets verloren: 17-21 & 15-21. Wat  bij de heren op viel, was dat de muur naast de baan erg populair was. Een hoofd, schouders, handen en een voet hebben de muur deze avond allemaal ontmoet in een duik naar de shuttle. Gelukkig heeft deze populaire muur alleen voor extra pauzes gezorgd en bleven blessures achterwege. 

De eerste dame won in twee sets haar single: 21-12 & 21-11. De tweede dame won de single ook in twee sets: 21-11 & 21-14.

Dit zorgde voor de mooie tussenstand van 4-2 voor Amptmeijer Badminton ’80. 
Als laatste de mix partijen. De eerste mix werd met een derde set gewonnen: 21-23 & 21-18 & 21-13. De tweede mix werd in twee sets gepakt: 22-14 & 21-15.

Met veel zweet is met de bovenstaande partijen een mooi resultaat bereikt. Winst voor Amptmeijer Badminton ’80: 6-2.

Na deze intensieve avond werd er als laatste nog een start gemaakt aan de laatste ronde: zelfgemaakt gebak met een biertje en koffie. Na deze energie boost werd de escape room weer verlaten. En om in de stijl te blijven van de heenreis, heeft het team opnieuw een ommetje gemaakt door Enschede. 

Op naar de volgende ronde!

Geplaatst in Competitie, Nieuws.