Herenteam met nederlaag de herfstslaap in

Donderdagavond mocht het herenteam Tandartspraktijk Kamphuis, Wezep weer aantreden, opnieuw in een uitwedstrijd. Michels thuishaven Apeldoorn was de bestemming, alwaar BC Appoldro zijn shuttles pleegt te slaan. Bij aankomst bleek dat er nog driftig gehandbald werd, maar al gauw werden, zoals dat heet, de netten opgezet en kon het feest beginnen.

Layo en Hans beten het spits af in de eerste herendubbel, die helaas verloren ging met 21-17, 21-15. De verklaring? “We sloegen teveel in het net!” Tja, de echte kenner weet dat dit niet in je voordeel werkt. Volgende keer maar niet meer doen dus! Tegelijkertijd werkten ook Willem en Michel hun eerste partij af. Na wat aanvankelijk geschutter ging de knop gelukkig bijtijds om, en kon er 2 x 18-21 genoteerd worden.

De singles zijn tot nu toe niet ons sterkste onderdeel. Wellicht kon daar vanavond verandering in komen. Layo en Michel zouden het wel even laten zien… dachten ze tenminste. Layo’s partij was aardig om te zien, maar bleek op het eind nét in het voordeel van de tegenstander te zijn uitgevallen. De gamestanden 13-21, 23-21 en 21-19 geven aan dat het kwartje ook anders had kunnen vallen. Michels partij daarentegen was verre van spannend. De linkshandigheid van de tegenstander zorgde voor veel verwarring. Game 2 ging nog wel gelijk op, tot de tegenstander op 13-13 schijnbaar dorst had of zoiets, en vond dat de partij nu wel uitgemaakt kon worden. Kortom, deze partij eindigde nogal vlot in 21-9, 21-13.

Hans’ laatste 2 singles gingen beide verloren in 3 games. Nadat hij de spannende eerste game in 19-21 won, en hij in de nóg spannendere tweede game op matchpoint kwam, hadden we allemaal de indruk dat het patroon nu toch wel verbroken zou worden! Helaas, helaas: na enkele game-/matchpoints over en weer ging de game toch met 26-24 naar Appoldro. Deze zware klap kwam Hans niet meer te boven, en de laatste game eindigde in 21-14. Willem speelde tegelijkertijd zijn single, die helaas met 2 keer 21-12 verloren ging, echter: wel lekker gespeeld, en dat is ook niet onbelangrijk.

Dan maar weer aan de dubbel, wie weet levert dat nog wat punten op. Helaas, ook dat mocht niet zo zijn. Hans en Michel speelden niet slecht, kwamen tot twee keer toe op ruime voorsprong, maar gaven het vervolgens teleurstellend weg. Een partij om snel te vergeten, hoewel ik nog wel de gamestanden kan noemen: 22-20, 21-16. Layo en Willem konden het ook niet bolwerken: 21-15, 21-15.

Kortom, met een 7-1 verlies konden we de kleedkamer opzoeken. Zo gaan we met 12 punten uit 4 wedstrijden de herfstslaap in van dit tot nu toe wisselvallige seizoen. Pas op 31 oktober mogen we weer los, dan gelukkig weer thuis in de Kamphal.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.