Ongelukkige avond voor herenteam

Nadat het herenteam (gesponsord door Tandartspraktijk Kamphuis, Wezep) in de regio al de nodige hoogte- en dieptepunten heeft beleefd, stond deze week dan eindelijk onze eerste thuiswedstrijd op het programma. Op verzoek van de tegenstander uit Eefde werd deze op de woensdagavond gespeeld.

De dubbels worden vooralsnog in de vaste opstelling gespeeld, en dat betekent dat Layo en Hans in de eerste dubbel het spits afbijten. In een met name in de 3e game spannende wedstrijd ging de tegenstander er helaas met de buit vandoor, 9-21 / 21-17 / 19-21. Als vanouds staan Willem en Michel (met samen zo’n 70 jaar badmintonervaring, aldus de berekening die tijdens de 3e helft plaatsvond) op de baan ernaast hun kunsten te vertonen. Na een wat wisselvallige 2e game werd de wedstrijd toch tot een goed einde gebracht, 21-19 / 13-21 / 21-15.

De singles zijn tot nu toe niet ons sterkste punt, en dat bleek vanavond al helemaal: geen enkel punt werd er binnengehaald. Layo won de spannende 1e game, maar verloor uiteindelijk met 23-21 / 10-21 / 15-21. Michel begon sterk, won de 1e game, maar de conditie ging helaas een rol spelen. De tank was in de laatste game helemaal leeg: 21-16 / 12-21 / 3-21. Hans is helaas vroeg in zijn wedstrijd geblesseerd geraakt aan zijn enkel. Van harte beterschap Hans! Willem kon het helaas ook niet bolwerken, en boog het hoofd met 10-21 / 17-21.

Met een tussenstand van 5-1 en het verlies van Hans waren we uiteraard gebrand om de laatste dubbels naar onze hand te zetten. Gelukkig wilde Jeroen invallen, en samen met Michel werd het tweede punt binnengesleept. Minimale inspanning en maximale slordigheid mondde uit in 21-16 / 19-21 / 21-16. We doen ’t ervoor…! Layo en Willem gaven alles in de laatste dubbel, kwamen nog heel dichtbij in de 2e game, maar helaas: 15-21 / 20-22.

Na een 6-2 overwinning en een 4-4 gelijkspel noteren we nu dus de eerste nederlaag met 2-6. Aanstaande donderdag gaan we alweer ‘on tour’, en wel naar Apeldoorn.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.