Verlies voor Badminton ´80 Wezep

WEZEP – Het eerste team van Badminton ’80 Wezep speelde zaterdag 1 oktober de derde wedstrijd van het seizoen, een thuiswedstrijd tegen BC Heerde. Helaas wordt er met 3 – 5 verloren na maar liefst 5 driesetters. Maar niet getreurd, in december is de return wedstrijd, dan gaat het Wezepse team voor de overwinning.

Zoals gebruikelijk werd er gestart met de dubbels. De heren Cornel van Dorp en Bert Kwakkel wonnen de eerste set, maar moesten in de tweede set toch de meerdere erkenning in de heren van Heerde. In de derde set gingen ze volledig voor de winst, en dat is gelukt met een setstand van 21 – 10. De damesdubbel ging minder voortvarend. Linda van Dorp en Harmke van de Werfhorst verloren met 13 – 21 en 19 – 21.

In het enkelspel van de heer Van Dorp te sterk voor zijn nog van een knieblessure herstellende tegenstander. Hij won dan ook met ruime
setstanden. Kwakkel speelde een driesetter. De eerste set won hij nog met 22 – 20, de tweede verloor hij met 21 – 23. Uiteindelijk trok de tegenstander uit
Heerde aan het langste eind. Beide dames hadden ook een derde set nodig om te bepalen wie de punten ging pakken. Het waren beide zware partijen, en ze
verloren allebei met 15 – 21 in de laatste set.

Met nog twee partijen te gaan was gelijkspel nog mogelijk. De beide Van Dorps zaten goed in hun spel. Gedurende de hele
wedstrijd behielden ze een voorsprong die ze niet meer uit handen hebben gegeven met 21 – 9 en 21 – 11. Kwakkel en Van de Werfhorst besloten de dag met
nog maar een driesetter. Helaas kwamen zij hier te kort en werd de partij toch nog verloren.

Het tweede mixteam heeft de uitwedstrijd tegen De Treffer uit Voorthuizen gelijkgespeeld met 4 – 4. Het herenteam speelde vrijdagavond uit tegen Apollo IJsselstein en hebben verloren met 6 – 2. Het meisjesteam speelde ook een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen ’t Pluumke uit Eerbeek.

Volgende week, zaterdag 8 oktober, speelt het eerste mixteam opnieuw een thuiswedstrijd in De Kamphal. De tegenstander zal zijn Smash 76 uit Harderwijk. De wedstrijd begint op 12.30 uur. Toegang is gratis.

Tevens is er woensdag 5 oktober nog de instuifavond in de Kamphal bij Badminton ’80. Er wordt dan een gezellig toernooitje gespeeld en iedereen is welkom om mee te doen. De avond begint om 20.00 uur.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .