Eerste team Badminton ’80 start seizoen met winst

WEZEP – Bij het badmintonnen is zaterdag 8 september het nieuwe competitieseizoen van start gegaan. Het eerst mixteam van Badminton´80 speelde een uitwedstrijd tegen BC Dronten. En het resultaat mag er zijn; een 3 – 5 winst voor Badminton ’80!

Het team bestaat dit seizoen uit Gerald van Dijk, Alfred Scholten, Vera van Dijk en Annelies van Winkel. Zij spelen dit seizoen in de derde klasse. Vorig jaar zijn ze nog kampioen geworden in de vierde klasse, en dus zijn ze gepromoveerd. Ook de tegenstander is gepromoveerd uit de vierde klasse. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden, zeker omdat de spelers nog maar drie trainingen hebben gehad.

Zowel de heren- als damesdubbels werden meteen maar gewonnen. De heren deden dit met de standen 15 – 21 en 15 – 21. De dames moesten nog even op gang komen, maar wisten de partij uiteindelijk in de derde set te pakken: 11 – 21, 14 – 21 en 17 – 21.

De singels verliepen iets minder voorspoedig. Beide heren wisten de partij niet te winnen. Gelukkig waren er nog de dames die de tussenstand op 2 – 4 wisten te brengen. Van Winkel had daar nog wel een derde set voor nodig, maar bleek uiteindelijk toch de sterkste.

Ten slotte werden de beide mixpartijen nog gespeeld. Beide teams zaten er al aardig door, zodat ze allebei een derde set moesten spelen. De partij van Scholten en Van Winkel ging uiteindelijk verloren in 22 – 20, 16 – 21 en 21 – 13. Van Dijk en Van Dijk maakten het nog spannend, maar met 21 – 19, 16 – 21 en 15 – 21 pakten zij de laatste punt.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met .