Verslag Tweede Team tegen Putten 1

Putten 1 staat dik bovenaan in onze poule en de 1e wedstrijd werd thuis door ons verloren met 6-2. Dat het een zware dobber ging worden stond bij voorbaat dus al vast. Putten doet er ook alles aan om de tegenstanders uit hun normale doen te krijgen; we mochten om half tien ’s morgens al beginnen met de wedstrijd!

Bert en Gerard beten het spits af met de herendubbel. Dit werd een zeer spannende wedstrijd die met 22-20 en weer 22-20 helaas door ons verloren werd, met recht een dubbeltje op z’n kant.

Harmke en Sharon moesten hierna hun meerdere erkennen in de damesdubbel, dit ondanks goed spel van onze dames. Hun tegenstanders hadden meer grip op het spel waardoor dit punt verloren ging met 21-17 en 21-10.

De single van Gerard was heel wisselend, de eerste set ging gelijk op en werd verloren met 21-18, de tweede set werd een dikke winst geboekt met 9-21 waarna hij de beslissende derde set weer verloor met 21-15, helaas weer geen punt binnengehaald.

Linda ging helemaal los in de damessingle. Ondanks heel goed spel van Linda ging de eerste set naar haar opponent met 22-20. Linda liet zich echter niet uit het lood slaan en trok de tweede set met 17-21 naar zich toe. De derde set was weer een zinderende finale, maar ook deze punt ging onze neus voorbij, na een schitterende wedstrijd trok Linda net aan het kortste eind en verloor weer met 22-20. Ondanks het verlies van dit punt waren de standen een opsteker, thuis had Linda verloren met 8-21 en 17-21, een hele verbetering dus!

Toen was de beurt aan Bert en Sharon. Bert had geen last meer van zijn kuitblessure, maar we hadden al afgesproken dat hij in de single niet het onderste uit de kan zou halen, dit om zijn kuit te sparen voor de mix. Hij verloor zijn single met 21-12 en 21-11.

Sharon was ziek geweest waardoor ook zij niet optimaal aan de start verscheen. In de thuiswedstrijd had zij zich goed gemanifesteerd door nipt in drie sets te verliezen tegen deze gerenommeerde tegenstandster. Nu kon zij geen druk zetten in haar partij, waardoor ook deze verloren ging 21-11 en 21-11.

Nou, mochten we de mixen beginnen met een 6-0 achterstand. Thuis gingen beide mixen verkoren, dus daar hebben we maar niet meer aan gedacht.

Linda en Gerard hadden na de slechte mix van afgelopen week nog iets recht te zetten. Met goed en gedegen spel werd ook dit een zinderende partij. De eerste set werd binnengesleept met 16-21, een goed begin. De tegenstanders trokken in de tweede set weer aan het langste eind en wonnen die set met 21-18. De beslissende derde set bracht dan eindelijk het eerste punt voor ons op het scorebord, met 19-21 werd dit zwaarbevochten punt binnengehaald.

Harmke en Bert konden in hun mix jammer genoeg geen vuist maken. Zij moesten hun meerdere erkennen in twee sets: 21-13 en 21-13.

Ondanks de 1-7 nederlaag had van vier partijen de uitslag zo andersom kunnen uitvallen, daar putten we dan maar weer moed uit voor de volgende wedstrijden. De sterkste tegenstander hebben we nu in ieder geval gehad.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.