Veel spannende wedstrijden bij 28e Kamphaltoernooi

Wezep – Sporthal De Kamphal in Wezep stond afgelopen zaterdag 22 maart volledig in het teken van de badmintonsport. Voor de 28e keer werd het Nationaal toernooi in de categorieën 2,5,7 en 9 gehouden met 102 deelnemers en met 182 partijen die gespeeld moesten worden.

De eerste partijen begonnen om 08.30 uur, de laatste finale partijen begonnen tegen half tien, waarna tegen tien uur met de prijsuitreiking kond worden begonnen.

De spelers kwamen ook dit keer weer uit alle richtingen;  Almelo, Haarlem, Werkendam , Epe en natuurlijk spelers van het eigen Badminton’80, die ook nog prijzen in de wacht hebben gesleep in hun categorie.

Categorie 2 was dit keer goed bezet en daar speelden ook enkele toppers in mee, zoals de trainer van de Eredivisie van BC Amersfoort en enkele spelers van BC Duinwijck uit Haarlem.

De langste partij die gespeeld is, was de HD5 halve finale. Deze partij duurde langer dan 1 uur  waarbij de ene smash na de andere kwam en er vele lange rallys waren. Beiden teams gingen tot het uiterste. In de HD5 speelden Erjan van Heerde met Glenn Schubert tegen Arjan Spijkerboer en Rémon van de Werfhorst.

Het toernooi is goed verlopen. Er hebben zich gelukkig geen zware blessures voorgedaan, alleen wat spierpijn her en der.

Er waren spelers die de 1e wedstrijd begonnen zijn om 08.30 uur en de finale haalden in hun categorie en tegen half elf moe gestreden met een prijs huiswaarts keerden.

Van Badminton ’80 zijn er een aantal spelers die prijzen hebben gehaald. In categorie 7 is bij de dames enkel Vera van Dijk eerste geworden en behaalden Joanne Cornet de derde plaats. De dames dubben in categorie 7 is gewonnen door Vera van Dijk en Annelies van Winkel. Dianne Barneveld en Sharon van Ommen zijn tweede geworden en Joanne Cornet en Eline Kamphuis behaalden de derde plaats. Vera van Dijk en Hendri Nagelholt hebben de derde plaats in het gemengd dubbel van categorie 7 behaald. In categorie negen heeft bij de mannen enkel Stefan Korenberg de tweede plaats behaald. En tenslotte in de gemengd dubbel zijn Adri Wold en Marlies Geleijnse eerste geworden, gevolgd door Stefan Korenberg en Eline Kamphuis op plaats twee.

Bekijk alle foto’s van deze dag hier.

De uitslagen zijn hier terug te vinden.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.