Nipt verlies 2e recreantenteam

Woensdag 26 maart speelde het tweede recreantenteam de voorlaatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Ermelo. De wedstrijd werd deze keer door Jan van de Pol, Jan Meijer, Dirkina en Saskia gespeeld. Het was belangrijk om weer zo veel mogelijk punten binnen te halen om boven aan in de poule te blijven.

JanM en Saskia gingen voortvarend van start. De eerste set werd vrij makkelijk binnen gehaald met 21-17. De tweede set verliep wat moeizamer, maar werd ook gewonnen met 21-16. Eerste punt binnen! Op het veld ernaast liep het niet lekker met Dirkina en JanP. De eerste set konden ze nog redelijk bij blijven met 16-21. De tweede set konden ze niet veel weerstand meer bieden, het eindigde dan ook in 10-21.

De volgende partijen verliepen precies andersom. Dirkina en JanP waren inmiddels flink warm gedraaid en haalden de partij binnen met 22-20 en 21-19. Saskia en JanM hadden ook geen antwoord op de tegenstander waar de man razendsnel was en bijna alles afsmashte. Een verlies van 12-21 en 21-19.

Met een tussenstand van 2 – 2 startten we met de mixen. Dirkina en Saskia hadden nog niet zo veel samengespeeld, dus zij moesten even inkomen. De achterstand in de eerste set werd dan ook snel ingehaald en de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De partij werd gewonnen met 21-17 en 21-17. De heren hadden het zwaar op het andere veld. De eerste set ging verloren in 13-21. In de tweede set werd de tactiek gewijzigd en even leek het er op dat er een derde set aan te pas moest komen. Helaas ging de set net verloren in 19-21.

De teams zijn dus aardig aan elkaar gewaagd en met nog twee partijen te gaan en een tussenstand van 3 – 3 is er nog vanalles mogelijk. JanP en Saskia beginnen vol goede moed aan de laatste partij. Aan het begin van de beide sets kunnen ze nog aardig bij blijven, maar daarna maken ze toch teveel eigen fouten. Partij dus verloren met 14-21 en 15-21. Alle hoop is dus gevestigd op Dirkina en JanM. De eerste set hebben ze makkelijk gepakt in 21-12. Daarna sloeg de vermoeidheid waarschijnlijk toe, want de tweede set ging verloren in 12-21. Toch nog een driesetter deze wedstrijd! De partij gaat aardig gelijk op. Bij de wissel van speelhelft hebben ze nog een kleine voorsprong. Helaas mocht dit niet meer baten, de set gaat verloren in 19-21.

Eindstand is dus 3-5. Jammer, er was op meer gehoopt, maar het kwam er deze keer net niet allemaal uit. Nog een wedstrijd te gaan, op 9 april gaan we nog op bezoek bij ’t Harde in Elburg.

Geplaatst in Nieuws, Recreanten en getagd met .