Start seizoen 2014-2015 met winst

WEZEP – Zaterdag 20 september is het competitieseizoen voor Badminton ’80 Wezep op een bijzondere wijze gestart. Allereerst heeft de vereniging maar liefst 5 teams in de senioren competitie en 1 nieuw jeugdteam. Het eerste team speelde thuis in De Kamphal tegen het 3e team uit Veenendaal, maar de wedstrijden werden overschaduwd door ziekte en blessures. De eindstand werd 8-0 voor Wezep, maar feitelijk zijn 3 van de 8 wedstrijden uitgespeeld.

Het eerste team van Badminton ’80 Wezep speelt dit seizoen voor de 2e keer in de tweede klasse. Vorig seizoen debuteerde het team in de 2e klasse en eindigde op de 4e plek. Een goede uitgangspositie om dit seizoen nog hoger proberen te eindigen. De herendubbel begon niet echt lekker bij de heren Alfred Scholten en Gerald van Dijk. Er moest een derde set van pas komen om de winst binnen te halen met 21-10. De dames dubbel met Vera van Dijk en Dianne Barneveld wonnen hun partij in 2 sets.

De 1e set van de herenenkel tegen de 1e heer uit Veenendaal werd gestaakt wegens blessure in de kuit. De dames uit Veenendaal hadden ook pech, want de 1e dame werd ziek en de andere dame verzwikte haar voet. Alleen Alfred Scholten kreeg een pittige herenenkel voor zijn kiezen. Na de verloren 1e set kreeg Scholten de kans om een derde set eruit te slepen met 22-20. In de derde set ging zijn spel beter lopen en won met 21-9. De mixdubbels zijn helaas niet gespeeld in verband met de blessure aan Veenendaalse zijde. Met gemengde gevoelens werd 8-0 winst genoteerd voor Wezep.

In de Kamphal speelde ook het herenteam en het vierde mixteam thuis. Het herenteam speelt in de Mannen Hoofdklasse en wonnen ondanks de blessure van Cornel van Dorp met 6 -2 van Beca 2000 uit Arnhem. Het vierde mixteam debuteert dit jaar voor het eerst in de vierde klasse en wonnen ook met 6-2 van BC Dronten.

Meer informatie over onze teams klik hier

Het derde team speelde zaterdag tegen BC Barneveld. Vorig seizoen is dit team gepromoveerd naar de derde klasse. De eerste wedstrijd in de derde klasse viel tegen, want zij verloren hun partij met 7-1 van Barneveld. In Dronten heeft het jeugdteam haar eerste wedstrijd gespeeld. Helaas hebben zij geen punten kunnen behalen, maar het puntenverschil is niet groot. De komende wedstrijden zullen zij vast meer winstpunten gaan behalen.

 

Aanstaande zaterdag 27 september spelen thuis het 2e mixteam tegen Heerder BC en het 3e team tegen BC Dronten. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur in de Kamphal Wezep.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.