Badminton ’80 neemt tweede plaats over

 

Donderdag 6 november stond voor het eerste team van Badminton ´80 de uitwedstrijd tegen Heerde op het programma. Heerde neemt de laatste positie op de ranglijst in, er moest dus wat te halen zijn in Heerde.

De heren Scholten en Van Dijk trapten af met de herendubbel, gelijktijdig begonnen Van Dijk en Barneveld aan de damesdubbel. De heren wisten de dubbel in twee sets te winnen. De dames wonnen de eerste set eenvoudig. Na wat tegenslagen in de tweede set werd deze ternauwernood gewonnen met 24-26.

Gerald van Dijk wist zijn single niet te winnen, hij verloor in twee sets. Vera van Dijk won de eerste damessingle eenvoudig in twee sets. Alfred Scholten had drie sets nodig om zijn tegenstander te verslaan. De eerste set werd verloren, hierna herstelde hij zich en won de tweede en derde set. Dianne Barneveld wist na een goede partij in twee sets van haar tegenstandster te winnen.

Met een 1-5 voorsprong werd begonnen aan de mixen. De eerste mix werd gespeeld door Van Dijk en Van Dijk. De tegenstanders begonnen sterk aan de partij. Ze wisten uiteindelijk onder de druk van de tegenstander uit te komen en in twee sets te winnen. De tweede mix werd gespeeld door Scholten en Barneveld. Ze wisten bij vlagen goed hun eigen spel te spelen, echter was dit niet genoeg voor winst en ging het laatste punt naar Heerde.

Met deze 2-6 overwinning stijgt Badminton ’80 naar de tweede plaats in de poule!

 

Geplaatst in Competitie, Nieuws.