Gelijkspel voor eerste team

Zaterdag 6 december kwam het  1e team i4audio van Badminton ’80 Wezep in actie tegen het 1e team van BC Kampen. Het strijdtoneel vond plaats in de Kamphal te Wezep.

De Wezepers staan momenteel op een goede 2e plaats van de tweede klasse en de vraag is of Sinterklaas nog een surprise voor Badminton ’80 in petto had. Iedere punt telt in de tweede helft van de competitie en dit leverde spannende partijen op. Ondanks alle inzet en strijd leverde het treffen tegen Kampen 4 punten op.

Bij de eerste krachtmeting tussen de heren van Wezep en Kampen, hadden de Wezepers Gerald van Dijk en Alfred Scholten even moeite om in de wedstrijd te komen. Gelukkig wonnen zij de  herendubbel in twee sets. Voor de dames Vera van Dijk en Dianne Barneveld ging het erg moeizaam. De eerste wedstrijd verloren zijn met 20-22 van de dames uit Kampen, maar bij de 2e set kregen de Wezepers geen vat op Kampen. Zij verloren uiteindelijk met 20-22 en 12-21 van Kampen. Dit verliespunt hadden de Wezepers niet zien aankomen.

Gelukkig wisten de Wezepers zich weer te herpakken bij de heren- en damesenkels. Gerald van Dijk beet de spits af met een mooie overwinnen op de 1e heer van BC Kampen Tjalling Beemer. Vera van Dijk ondervond in haar damesenkel weinig weerstand bij Wendy Dam-Visser en won met 21-6 en 21-9.

De herenenkel van Alfred Scholten ging niet van een leien dakje. Na een winst in de 1e set met 24-22, verloor Alfred zijn 2e set van Ron van der Kolk. Gelukkig gaf trainer/coach Rémon van der Werfhorst de juiste aanwijzingen waarmee Alfred zijn 3e partij wist te winnen.
Dianne Barneveld moest haar meerdere erkennen in haar damesenkel tegen Nathalie Dekker uit Kampen en verloor in 2 sets.

Met een voorsprong van 4-2 op Kampen moesten de Wezepers de belangrijke 2 punten nog binnen zien te halen met de gemengd dubbels.
Gerald en Vera begonnen hun 1e set met een vliegende start en wonnen deze met 21-13, alleen de tegenstanders gaven niet op en kwamen terug met 17-21 in de tweede set. Bij de derde set werd gestreden om iedere punt en bij een gelijke stand 17-17 sprokkelde de Kampenaren net iets meer punten bij elkaar en zij wonnen met 18-21.

In de tweede gemengd dubbel hadden Alfred en Dianne niet veel in te brengen tegen de geroutineerde spel van Wendy en Tjalling. Zij verloren ook hun dubbel.

Met een eindstand van 4-4 waren de Wezepers niet geheel tevreden, zij hadden natuurlijk liever gewonnen.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.