Tweede recreantenteam verliest nipt in Hattem

Woensdag 10 december stond de returnwedstrijd in Hattem op het programma. Jan Meijer, Jan van de Pol, Dirkina en Saskia begonnen vol goede moed aan de warming-up om te wennen aan de baan, de verlichting en met name die snelle blauwe shuttle. Helemaal lekker ging dat nog niet, maar dat zou tijdens de wedstrijden wel beter worden, hadden we bedacht.

Saskia en Jan Meijer hadden duidelijk nog veel last van die shuttle. Vele slagen werden niet goed geraakt, of ze gingen uit. Zouden ze in Hattem dan toch op een kleiner baan spelen? De eerste partij ging dan ook behoorlijk verloren in twee sets. De tweede partij hadden ze de smaak te pakken en deze wisten ze dan ook goed naar zich toe te trekken door de tegenstander onder druk te houden.

Dirkina en Jan van de Pol hadden de eerste partij ook nog moeite met de omstandigheden, toch wisten ze er een derde set uit te slepen. Deze ging helaas nipt verloren. De tweede partij kregen zij nog meer moeite, ze hadden veel last van het licht. Na wat advies van de zijkant voor de tweede set om te gaan mixen, kwamen ze veel beter mee, maar toch ging de partij verloren.

Tijd om te gaan dubbelen dan maar. Wellicht dat ons dat meer geluk brengt. Saskia en Dirkina weten de derde set nog maar net met 21-19 te winnen, maar dat is toch weer een tweede punt! En nog altijd is onze damesdubbel ongeslagen dit seizoen, een feit waar wij best trots op zijn. De heren hadden ondertussen hun partij ook gewonnen en hadden het simpel in twee sets gedaan.

Het staat 3-3 als we de laatste mixen gaan spelen. Jan van de Pol en Saskia beginnen voorspoedig, maar kunnen het niet afmaken. Ook hier weer veel shuttles die uit worden geslagen. Jan Meijer en Dirkina maken er nog een mooie partij van en gaan wederom voor een derde set. Na de wissel staan ze nog ruim voor, maar die moeten ze helaas weer inleveren.

De eindstand wordt 5-3. Toch weer een puntjes erbij om onze positie inĀ  het midden van de poule vol te houden.

Geplaatst in Nieuws, Recreanten.