Eerst team pakt dikke winst

De feestdagen zijn voorbij, de eerste trainingen zijn weer gevolgd en de ontknoping in de competitie nadert. Kortom, de eerste wedstrijd na de vakantie moest gespeeld worden. En het eerste team van Badminton ’80 heeft het maximale resultaat weten te behalen. Een 8-0 winst tegen het tweede team uit Heerde. Er moesten ook wel veel punten binnen worden gehaald, om nog een kans te maken op het kampioenschap.

De wedstrijd werden gestart met het spelen van de heren- en damesdubbel. De mannen, Gerald van Dijk en Alfred Scholten, hadden wat punten nodig om in hun spel te komen en verloren helaas de eerste set. Maar gelukkig kregen ze grip op hun tegenstanders en wisten zij de winst binnen te slepen in driesets. De dames uit Wezep, Vera van Dijk en Dianne Barneveld, wonnen hun partij wat vlotter, namelijk in twee sets. Het goede begin is er, een voorsprong van 2-0.

Na de dubbels werden de vier singles gespeeld. Deze vier partijen zijn door Gerald, Alfred, Vera en Dianne erg goed gespeeld. Alle singles werden in twee sets gewonnen. Dit brengt de tussenstand op 6-0.

Het winnen van de mixdubbels kon zorgen voor de maximale winst. Echter leek het niet de goede kant op te gaan. Beide eerste sets werden verloren. Alles moest dus uit de kast worden gehaald en dat gebeurde gelukkig ook. Beide mixdubbels werden in drie sets gewonnen en dat bracht de eindstand op een mooie 8-0 winst.

De koploper in de competitie heeft afgelopen zaterdag ook gespeeld en heeft een 6-2 winst weten te behalen. Momenteel staan zij dus aan kop en staat het i4Audio team van Badminton ’80 tweede. Het wordt erg lastig om het kampioenschap te behalen, maar hier zal zeker hard voor gevochten worden! Dat zal aanstaande vrijdag beginnen, met een uitwedstrijd tegen Inside ’82 in Baarn.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.