Kampioenschap uit zicht na verlies eerste team

Vrijdagavond 16 januari speelde het 1e team i4audio van Badminton ’80 Wezep tegen Inside ’82 in het Racketcentrum De Geeren in Baarn. Na de dikke winst van vorige keer stond het 1e team klaar voor een nieuwe uitdaging.  In Baarn stond een team bestaande uit 6 spelers klaar in een vrij koude hal met stoffenvloer en met veren shuttles. Duidelijk onwennig aan deze omstandigheden kostte het veel tijd en moeite om in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk werd het een teleurstellende 8-0 verlies.
De heren- en damesdubbel waren voor de Wezepers moeizaam om warm te worden en het spel dusdanig naar zich zelf te trekken. Beide wedstrijden ging ook verloren in 2 sets. Voor de heren- en damessingles was het niet veel anders. Omdat de spelers van Baarn met z’n 6 waren konden zij ook tactisch de betere dames en heren inzetten voor het enkel- en dubbelspel. Gerald van Dijk verloor zijn partij in 2 sets, waarbij de 2e set duidelijk beter verliep dan de 1e met 21-6 en 21-17 tegen Frank Hooiwerf. Vera van Dijk kwam in haar wedstrijd in beide sets net iets te kort en verloor ook met 21-19 en 22-20 van de Baarnse Nynke de Jong. Alfred Scholten kreeg in het begin redelijk grip op zijn tegenstander, maar in de 2e set keek hij tegen een achterstand aan van 11-2. Hij verloor ook zijn wedstrijd met 21-18 en 21-15. Dianne van Barneveld startte veelbelovend en won de 1e set, maar in de 2e en 3e set leek de tegenstander haar te machtig in het spel en verloor ook.
De nederlaag bracht de Wezepers nog niet geheel van hun stuk en ze begonnen vol goede moed met de mixdubbels. Opeens leek het of de Wezepers eindelijk warm waren, want Vera en Gerald wonnen hun 1e set. Helaas konden zij de 2e en daarop volgende 3e set niet meer winnen. Voor Alfred en Dianne begon de 1e set niet super goed, maar bij de 2e set waren zij helemaal op stoom en wonnen de set met 6-21. In de spannende 3e set kwamen zij net 3 punten te kort en verloren met 21-19. De eindstand waarvoor gevreesd werd van 8-0 verlies was een voldongen feit.
De euforie van vorige week had haar glans verloren in Baarn. Kampioen worden zal dit seizoen niet meer lukken, maar hopelijk behouden wij de 2e plek in de poule. Volgende week de laatste wedstrijd thuis tegen ook een pittige tegenstander Sjeve Shuttel uit Bunschoten.
Geplaatst in Competitie, Nieuws.