Veel spannende wedstrijden tijdens 29e Kamphaltoernooi

Sporthal De Kamphal in Wezep stond afgelopen zaterdag 21 maart volledig in het teken van de badmintonsport. Voor de 29e keer werd het Nationaal toernooi in de categorieën 2, 5, 7 en 9 gehouden. Deze dag deden er in totaal 100 deelnemers mee die samen 172 partijen hebben gespeeld worden. De organisatie lag in handen van Badminton ’80 Wezep.

Rond 08.30 uur zijn de eerste 11 partijen de baan op gegaan, zij het met enige vertraging omdat het printprogramma de wedstrijdleiding in de steek liet. De pen en de ervaring van de wedstrijdcommissie bracht gelukkig al snel de oplossing. Daardoor liepen de wedstrijden in het begin iets achter op het geplande schema,maar de spanning was daardoor niet minder.

In de hoogste categorie werd deelgenomen door spelers uit de Eerste Divisie , die het publiek en andere spelers lieten zien hoe snel de sport  badminton kan zijn. Mede daardoor waren er vele spannende en mooi wedstrijden te zien.

In categorie 5 en 7  waren de grootste groep deelnemers, daar werd ook hard gestreden om in het afvalsysteem de finale te halen.

Helaas waren er dit keer in de laagste categorie weinig deelnemers. Dit is eigenlijk een categorie bedoeld waar recreanten en jeugdleden aan mee kunnen doen. Daardoor zijn deze onderdelen in een poule gespeeld.

Een uitdaging voor de spelers was dat men zich ook kon inschrijven in een hogere categorie dan waar men in competitieverband in speelde. Daar werd gretig gebruik van gemaakt, veel deelnemers deden dan ook mee in 3 of 4 onderdelen.

Tegen half 8 waren de laatste winnaars bekend, waarna gelijk de prijzen konden worden uitgereikt door de organisatoren Lubbert en Harmke van de Werfhorst.

Van Badminton ’80 zijn er een aantal spelers die prijzen hebben gehaald. In categorie 9 bij de dames dubbel hebben Linda van Dorp en Esmee van Ommen de eerste plaats behaald. Dianne van Barneveld en Sharon van Ommen hebben de dames dubbel van categorie 7 gewonnen. Joanne Cornet wist in een lange finalepartij net van Sharon van Ommen te winnen in de derde set tijdens de dames enkel categorie 7.

Bekijk de foto’s van deze dag hier.

Uitslagen:

HE2
1. Nick Smaling
2. Harald Hiemstra

HD2
1. Luc Maessen/Nick Smaling
2. Harald Hiemstra/Dennis van Bekkum

DE2
1. Manouk Los
2. Rosa Hondeman

DD2
1. Shanice van Stenus/Michele Veerman
2. Iris Kaandorp/Manouk Los

GD2
1. Elwin Wu/Manouk Los
2. Korneel Duyvesteyn/Rosa Hondeman

HE5
1. Kyle van der Vliet
2. Alexander Popma

HD5
1. Derbert van Heerde/Rik Verstappen
2. Kylve van der Vliet/Mitchell van der Vliet

DE5
1. Rinske Deriga
2. Maaike van den Berg

DD5
1. Rinske Deriga/Marije Gemmink
2. Rosina Clemens/Dieuwke de Vries

GD5
1. Derbert van Heerde/Marije Gemmink
2. Matthias Beullens/Maaike van den Berg

HE7
1. Emiel van Bussel
2. Eric Beltman

HD7
1. Devin Scherpenzeel/Nardi Soerodimedjo
2. Emiel van Bussel/Jordie van Dijk

DE7
1. Joanne Cornet
2. Sharon van Ommen

DD7
1. Dianne Barneveld/Sharon van Ommen
2. Heidemariek Faber/Manon van Veldhuizen

GD7
1. Eric Beltman/Judith Hendriks
2. Ruud Rensink/Naomi Rensink

DE9
1. Jessica Hagedoorn
2. Hilbertine Bos

DD9
1. Linda van Dorp/Esmee van Ommen
2. Hilbertine Bos/Irene Koelewijn

GD9
1. Michaël Thenu/Rabia Mohammadi
2. Jordie van Dijk/Marlies van den Hoorn

 

Geplaatst in Nieuws.