Nationale toppers doen mee aan Kamphaltoernooi

De 29e editie van het jaarlijkse Kamphal-toernooi voor badminton wordt zaterdag 21 maart 2015 gehouden in de Kamphal te Wezep.

Voor dit toernooi hebben zich 100 personen opgegeven, op de dag zelf moeten er 170 partijen worden afgewerkt. Het toernooi begint om 08.30 uur en ± 15.00 uur beginnen de halve finales, zodat tegen 21.00 uur de winnaars bekend kunnen worden gemaakt.

Er wordt gespeeld in de categorieën 2, 5, 7 en 9. In categorie 2 spelen spelers die eerste Divisie Bondscompetitie hebben gespeeld, deze keer hebben zich spelers opgegeven die op zeer hoog niveau binnen Nederland spelen, zoals Nick Smaling en Luc Maessen van BC Amersfoort. Onlangs namen zij nog deel aan het NK.

Categorie 5 is voor spelers die tot vierde Divisie Bondscompetitie hebben gespeeld. Categorie 7 is voor spelers die tot tweede klasse hebben gespeeld en daar hoort ook de Mannenhoofdklasse bij.

Categorie 9 is voor spelers die niet hoger gespeeld hebben dan vierde klasse regio, maar vooral de recreanten mogen in deze klasse inschrijven.

Er doen spelers uit het hele land mee, zoals uit Gaasperdam en Amsterdam. Maar ook de regionale verenigingen zijn vertegenwoordigd. Van Epe komt een delegatie, en uiteraard doen ook veel competitiespelers van Badminton ’80 Wezep zelf mee.

Het toernooi wordt gespeeld volgens een afvalsysteem, waar de categorieën niet groot zijn daar wordt een poule ingespeeld. De spelmogelijkheden zijn Mannen en Vrouwen Enkel, Mannen en Vrouwen Dubbel en Gemengd Dubbel.

De shuttles voor de finales worden gesponsord door Fleurcentrum Blok, met bloemenzaken in Zwolle, Nunspeet en Ommen.

Per onderdeel worden twee geldprijzen beschikbaar gesteld, en één geldprijs in een poule.

De loting is dinsdagavond 10 maart gebeurd, ten huize van de Fam. L. van de Werfhorst. Voor de indeling van het toernooi kan men kijken op www.toernooi.nl

Kom zaterdag de 21 maart naar sporthal “De Kamphal” te Wezep om vele en mooie badminton wedstrijden te bekijken, de toegang is de gehele dag gratis.

Geplaatst in Nieuws.