Eerste team wint eerste wedstrijd in eerste klasse

Zaterdag 12 september stond de eerste wedstrijd van team i4Audio van Badminton ’80 op het programma. Vorig jaar kwam dit team nog uit in de 2e  klasse. Dit jaar wordt er, met Hendri Nagelholt als nieuwe speler, voor het eerst gespeeld in de 1e klasse. Thuis in de Kamphal in Wezep werd er gespeeld tegen BAN Hoogland.

Gerald van Dijk en Hendri Nagelholt mochten aftrappen met de herendubbel. Ze wisten helaas niet in hun spel te komen en verloren in twee sets. De dames Vera van Dijk en Dianne Barneveld verloren in hun dubbel de eerste set. Echter wisten ze dit in de tweede en derde set recht te trekken en wonnen ze hun partij.

Gerald van Dijk mocht vervolgens als eerste zijn single spelen. Hij wist na een strijd van twee sets de partij naar zich toe te trekken. Vera van Dijk speelde tegen de eerste dame van BAN en wist ook deze partij in twee sets te winnen waardoor er weer een punt binnen was voor Wezep.

Hendri Nagelholt Had moeite met zijn tegenstander en moest het punt helaas naar Hoogland laten gaan. Dianne Barneveld verloor de eerste set van haar single. In de tweede set kwam ze nog sterk terug maar verloor deze uiteindelijk wel.

Met een stand van 3-3 werd begonnen aan de mixen. Gerald van Dijk en Vera van Dijk konden hun tegenstanders goed onder druk zetten en wisten hierdoor de partij te winnen. Hendri Nagelholt en Dianne Barneveld verloren de eerste set maar wisten hierna de wedstrijd om te draaien en wonnen in drie sets.

Hierdoor wint Badminton ’80 de eerste wedstrijd in de 1e klasse met 5-3. Na deze goede start van het seizoen staat de tweede wedstrijd woensdag 16 september op het programma. Dan wordt om 19.00 een uitwedstrijd gespeeld tegen Amersfoort.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.