Eerste team stijgt een plekje

Op zaterdag 7 november stond het duel tussen Badminton ’80 en Irene uit Bilthoven op het programma. Voor het team uit Wezep een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Badminton ’80 staat namelijk een plek hoger dan Irene, die laatste staat.

De wedstrijd werd begonnen met de herendubbel. De heren Van Dijk en Nagelholt speelden een goede en solide wedstrijd en trokken in 2 sets de wedstrijd naar zich toe. Na een wat stroef begin deden de dames Van Dijk en Barneveld hetzelfde.

Na de gewonnen dubbels werden de singles afgewerkt. 1e heer Van Dijk had een pittige tegenstander. Hij had in het begin moeit om in zijn ritme te komen, maar kon zich daarna vastbijten in zijn tegenstander. Helaas was dit niet voldoende en moest hij het punt aan zijn tegenstander laten. De andere singles werden daarentegen makkelijk binnen gehaald door de spelers van Badminton ’80. Ze werden alle 3 ruim in 2 sets gewonnen.

Na de singles moesten de gemengd dubbels nog worden afgewerkt. Van Dijk en Van Dijk speelden een prima 1e set die met 21-8 werd binnen gehaald. De 2e set werd meer strijd geleverd en ging gelijk op, maar werd wel gewonnen met 22-20. Nagelholt en Barneveld speelden een wisselvallige wedstrijd. De 1e set werd verloren, de 2e set ruim gewonnen en de 3e set net gewonnen.

Met dit resultaat werden 7 belangrijke punten behaald, die Badminton ’80 een plek hoger in de stand oplevert. De volgende wedstrijd is op zaterdag 14 november in en tegen Putten.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.