Herenteam verliest van koploper

Vandaag stond er een uitwedstrijd op het programma naar Tiel.

Om 18.00 vertrok Cornel om iedereen op te halen. Eerst naar Wezep Noord Layo en Hendri toen weer door naar ‘t Loo. Vanuit daar begon de reis van een goed uur. Onderweg kwamen we onze bekende benzine pomp tegen waar we onze koffie, rook en sanitaire stop maakten. Cornel had de Tom Tom aan staan waarschijnlijk op de toeristische route. We zijn dwars door Tiel heen gereden, wat niet had gehoeven.

Beide team staan gedeeltelijk op de eerste plaats, dus een belangrijke wedstrijd. Wie  wint kan de koppositie innemen.

Cornel en Hendri speelden de eerste dubbel. Helaas ging deze verloren in twee sets mede doordat ze de shuttle niet binnen de lijnen konden terug slaan. Dus aan Layo en Cas de taak om te winnen om weer gelijk in punten te staan. Layo en Cas verloren de eerste set met 21-18 dus vol goede moed op naar de tweede set helaas verloren ze deze ook en stonden we 2-0 achter. Kortom, geen goed begin van deze avond.

Op naar de singles Cornel beet de spit af. De eerste set was een zeer spannende set, gelukkig won Cornel met 21-23. Op naar de tweede set, door de shuttle rond te spelen en zelf weinig fouten te maken werd de tweede set ook gewonnen. Nu was Layo aan de beurt, die verloor de eerste set door veel uit te slaan. De tweede set de shuttles nog langzamer laten buigen, dit scheelde wel wat, maar niet genoeg. De tweede set werd ook verloren.

Hendri, die dit jaar nog geen singel verloren heeft, verloor nipt de eerst set met 22-20. De tweede set liep niet volgens plan en Hendri verloor deze ook. Als laatste aan Cas de taak om toch nog een punt binnen te halen. Cas ging voortvarend van start hij won de eerste set, maar verloor de tweede set dus kwam er een beslissende derde set. Cas ging een beetje stroef van start maar kwam goed terug maar kwam uiteindelijk toch tekort en verloor. De tussenstand was nu 5-1 voor Thiela.

Nog twee wedstrijden te spelen, om een beetje aansluiting met Thiela te houden hoopten we deze partijen te gaan winnen.

Cornel en Cas wonnen de eerste set net. De tweede set werd  verloren. In de derde set ging het tot 12-12 gelijk op en toen sloegen Cornel en Cas fout naar fout en verloren ze hun partij.

Nu was de beurt aan Layo en Hendri. Met goed spel werd de eerste set gewonnen. Toen begonnen ze vol goede moed aan de tweede set. Het niveau daalde en er werden veel fouten gemaakt door beide teams, maar Hendri en Layo sloegen er net iets minder uit en wonnen de tweede set met 26-24. Dus na een avondje badmintonnen was de uitslag 6-2 voor Thiela.

Volgende week zijn we vrij, 28 november spelen we thuis tegen Zetten.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.