Herenteam zet spannende wedstrijd om in winst

We zijn alweer bij de 10e wedstrijd van het seizoen aangekomen. Zaterdag 12 december  stond er een thuiswedstrijd gepland tegen Doorn. De vorige keer hebben we daar verloren met 6-2. Dus we wilden graag nog het een en ander recht zetten.

Hendri en Cornel mochten de spits afbijten. Ze begonnen goed en zetten de tegenstanders onder druk met aanvallend spel. De partij werd in twee sets gewonnen.

Nu was het was het de beurt aan Layo en Cas. Na een spannende eerste set, die ze wel wonnen met 22-20 werd de tweede set gewonnen en stonden we nu al met 2 0 voor. Een beter begin konden we niet wensen.

Over naar de singels.

Cornel zijn partij was zeer spannend. Beide speler maakten mooie punten, maar helaas was het Cornel die de eerste set verloor met 20-22. Op naar de tweede set. Cornel begon niet al te best en kwam ver achter, maar kwam goed terug en kwam zelfs voor te staan. Helaas kon hij dit niet in winst omzetten, de tweede set verloor hij met 21-19.

Layo speelde ook een spannende partij. De eerste set won Layo met 21-19. De tweede set zette Layo zijn goede spel voort, maar zijn tegenstander wist ook mooie punten te maken en deze werd gewonnen door Doorn. Dus op naar de derde set. Het ging gelijk op maar Layo mocht aan het eind de felicitaties in ontvangst nemen. Tussenstand 3-1.

Nu de singel van Hendri. In de eerste set liet Hendri de tegenstander alle hoeken van het veld zien en won de eerst set makkelijk. Zijn tegenstander kreeg goede tips van zijn medespelers en mede hierdoor verloor Hendri de tweede set. Het was weer tijd voor de derde set. Hendri begon goed, stond de hele tijd een paar puntje voor, alleen zijn tegenstander maakte aan het eind een paar goede punten en Hendri verloor de derde set met 21-18.

Cas begon goed, speelde zijn tegenstander uit positie om daarna te scoren. De eerste set werd gewonnen met  23-21. In de tweede set zette hij zijn tegenstander nog meer onder druk en won de tweede set met 21-10.

De tussenstand was ondertussen 4-2 voor ons.

Cornel en Cas hoopten het volgende punt binnen te gaan halen.  Ze speelden een goede eerste set met zeer aanvallend spel en die werd gewonnen met 21-18. Over de tweede set kunnen we kort en krachtig zijn deze werd dik verloren. Na wat overleg begonnen ze aan de derde set. In deze set kwamen Cornel en Cas al snel voor maar verslapten ze wat en daar maakten de tegenstanders goed gebruik van. Het werd nog even spannend maar gelukkig wonnen ze met 21-19.

Aan Layo en Hendri de taak om het laatste punt binnen te halen om dit keer met 6-2 te winnen.

Layo en Hendri wonnen de eerste set met 21-13. De tweede set verloren ze helaas met 17-21, dus moest er weer een derde set gespeeld worden.  Na vele mooie rally’s werd deze gewonnen met 21-13.

Onze volgende wedstrijd is aanstaande vrijdagavond (18 december) naar Deto. Deto is een nieuwkomer in de poule. En voor het eerst in jaren zullen wij een bezoek brengen aan een nieuwe sportaccommodatie.  Dus voor ons een grote verrassing waar we recht komen.

Uiteraard zullen wij weer verslag doen hoe het in Nijmegen verlopen is.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.