Eerste overwinning voor eerste team dit seizoen

Zaterdag 8 oktober speelde het eerste team i4audio van Dadminton ’80 tegen Barneveld. Op papier een gelijkwaardige tegenstander, maar Badminton ’80 wist ruim te winnen.

De heren van Badminton ’80 beten het spits af. Dit seizoen liep de dubbel nog niet. Toch wisten de heren het punt verdienstelijk binnen te slepen in drie sets. De dames hadden ook drie sets nodig. De overwinning kwam alleen wat anders tot stand. Op 19-12 ging de tegenstandster door haar enkel en moest ze de partij staken. Ook haar andere partijen kon ze niet meer spelen. Dit betekende al een 4-0 voorsprong.

Na de dubbels werden de singles gespeeld. Eerste heer Van Dijk speelde een partij met veel lange rally’s. Na een heuse slijtageslag wist hij de partij in drie sets naar zich toe te trekken. Eerste dame Van Dijk en tweede heer Nagelholt hadden het wat makkelijker. Allebei wisten zij hun partij in twee sets naar zich toe te trekken.

Door het uitvallen van de tegenstandster hoefde tweede dame Barneveld haar single niet te spelen. Ook de mix van Van Dijk en Van Dijk hoefde niet meer gespeeld te worden. Alleen de mix van Nagelholt en Barneveld stond nog op het programma. Zij kwamen echter net tekort en verloren in drie sets.

Uiteindelijk dus een ruime overwinning van 7-1, waarmee Badminton ’80 een aantal plaatsen stijgt op de ranglijst. Volgende week speelt het team de inhaalwedstrijd tegen BAS in Biddinghuizen.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.