Sinterklaas heeft mooi cadeautje voor het Herenteam

Terwijl Sint en Piet nog druk bezig waren met het kopen en bezorgen van cadeaus moest er zaterdagmiddag 3 december ook nog gebadmintond worden. Ditmaal speelde het herenteam een uitwedstrijd tegen Amersfoort.

Cas was bang dat Sint hem zou overslaan, dus bleef hij thuis wachten op Sint en Piet. Hendri was zo slim geweest om alvast bij zijn verlanglijstje te vermelden dat zijn cadeau afgeleverd mocht worden bij zijn familie in Harderwijk. Dus Hendri wilde wel invallen met het verzoek dat hij op de terugweg bij zijn familie in Harderwijk zijn cadeau mocht ophalen. Nou, daar konden de jongens mee leven.

De sporthal was een beetje lastig te vinden, maar de jonge mannen waren op tijd om met de wedstrijden te beginnen. Net voor aanvang van de eerste partij kwam er nog een toeschouwster het team aanmoedigen. Nou, nu moest het helemaal goed gaan.

Cornel en Layo hadden niet zo’n goede start. Was de toeschouwster dan helemaal voor niets gekomen? Nee, gelukkig niet. De eerste set werd weliswaar verloren, de tweede werd gelukkig nipt gewonnen. De derde set liep helemaal gesmeerd. Het eerste punt was binnen. Gerard en Hendri waren goed op stoom en wonnen hun dubbel ook.

Toen was het de beurt aan Cornel om te singelen. Zijn tegenstander kon ook een leuk potje badmintonnen, Cornel was op zichzelf aan het mopperen en hij heeft afgelopen week te lang op zijn strandbedje op Tenerife gelegen. Dit alles zorgde ervoor dat Cornel zijn singel verloor.

Layo hoopte dat zijn singel beter zou gaan dan de afgelopen paar weken. Zoals gewoonlijk speelde Layo weer een driesetter. In de eerste set kwam Layo niet goed uit de veren, laten we het maar zo zeggen. De tweede en derde set waren beide super spannend met mooie punten. Layo mocht zichzelf tot winnaar kronen.

Hendri speelde als derde heer. Zijn tegenstander speelt nog niet zo lang badminton, maar kan ook een leuke partij spelen, helaas moest de tweede set even onderbroken worden om de enkel van de tegenstander in te tapen. Hendri bewaarde goed zijn concentratie en won in twee sets.

Gerard, die goed uitgerust was van een weekje Center Parcs, wist ook vrij gemakkelijk te winnen.

Hendri werd ondertussen steeds zenuwachtiger, zal ik wel mijn fel begeerde Ajax korte broek krijgen? Nou, u moet maar eens goed kijken of Sint hem gunstig gezind is ja of nee.

Maar goed, er moesten nog twee dubbels gespeeld worden.

Cornel en Hendri speelden een dubbel die niet veel voorstelde. De winst werd in twee sets behaald. Gerard en Layo daarin tegen hadden een pittige partij. Gelukkig wonnen de jongens in twee sets.

Eindstand: 1-7 gewonnen!

Zaterdag 10 december speelt het herenteam thuis om 13:00 uur. Supporters zijn altijd van harte welkom!

Geplaatst in Competitie, Nieuws.