Gelijkspel en nieuwe samenstelling voor tweede team

Het was een mooi zaterdagmiddag. Een perfecte zaterdagmiddag om door te brengen in een sporthal. We (het tweede team Amptmeijer 2) begonnen weer heerlijk om 13:00 in de Kamphal, ditmaal tegen Harderwijk. De eerste teams verzamelden zich in de kantine. We speelden namelijk met drie teams thuis. Dus aan het support kon het niet gaan liggen. We begonnen maar eens met een algemene warming-up om de spieren even warm te laten worden. Toen iedereen warm was en de winnaarsmentaliteit aan had gezet gingen we maar starten met de eerste dubbel.

De heren Rémon van de Werfhorst en Casper Mulder stonden op het veld en begonnen de eerste shuttles van de tegenstander terug te slaan maar hier en daar vlogen er toch wat in het net. Dus de eerste set en ook helaas de tweede set is verloren gegaan.

De dames waren er ook helemaal klaar voor en hadden er vooral veel zin in. We hadden een invaller uit een ander team. Dianne Barneveld was onze redder in nood die het verschil ging maken vandaag. Dus een andere dubbel dan normaal maar de dames gingen er volle goede moed voor. Ook de dames begonnen met het terug slaan van de shuttles maar helaas konden ze hier niet genoeg punten uit halen. De eerste en helaas ook de tweede set is verloren gegaan.

De singels zijn natuurlijk een spannend onderdeel van de wedstrijd. Want het was een zaterdagmiddag met andere spelers dan normaal. Jeroen speelt normaal gesproken eerste heer maar die had zin om Badminton te gaan spelen in het zonnige Curaçao. Dus die was helaas niet aanwezig. Maar door de aanmoedigende berichtjes van Jeroen had Rémon de eerste singel waarschijnlijk wel gewonnen. Want het was een wedstrijd die gespeeld werd in een drie setter. Alle drie de sets waren kantje boord maar het was genoeg voor Rémon om de laatste twee sets te pakken.

Joanne begon ook met goede moed aan de singel maar had geen zin om vroeg klaar te zijn met de wedstrijd. Dus ze begon ook aan een drie setter. Het was een spannende partij maar helaas niet gewonnen. Harderwijk was te sterk en won de eerste dames singel.

De tweede heren singel was niet de tweede heren singel geweest als Casper geen drie setter zou gaan spelen. Dus ook Casper speelde een drie setter. Het was een leuke pot om te spelen en er zaten mooie punten bij. Casper kon de laatste twee sets winnen en won zo de tweede heren singel.

De laatste singel van vandaag werd gespeeld door de invaller Dianne. Ze was nog een beetje moe van de wedstrijd die ze de avond daarvoor had gespeeld maar knalde er met 100% in zoals altijd. Ze won de single in twee sets en won deze met 21-16 in beide sets.

De mixen waren nu aan de beurt. Dus toen iedereen weer even had genoten van een slokje drinken en de geluk kersjes van Rémon konden we beginnen. De eerste mix werd gespeeld door Rémon en Dianne. Zoals gezegd te hebben Dianne zou het verschil gaan maken. Zo geschiede ze wonnen de mix in twee sets. De tweede set waren de geluk kersjes uitgewerkt en werd het nog even spannend maar het is ze gelukt. De laatste mix werd gespeeld door Joanne en Casper. Ze hadden nog niet vaker gemixt maar dit verliep beter dan verwacht alleen werd dit niet aangetoond in punten. Helaas verloren ze in twee sets. Conclusie: meer geluk kersjes eten voor de wedstrijd.

Eindstand 4-4

Het was een gezellige wedstrijd en de volgende wedstrijd zal gespeeld worden bij Bas Badminton thuis.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.