Eerste team na gelijkspel dicht bij kampioenschap

Afgelopen vrijdag 12 januari heeft het eerste team Amptmeijer 1 een uitwedstrijd gespeeld tegen WSV uit Apeldoorn. Het team uit Wezep stond bij ingang van deze speelronde bovenaan de ranglijst met twee punten verschil op te nummer twee. De thuiswedstrijd tegen WSV is door Amptmeijer Badminton ‘80 gewonnen met 6-2, dus het team wist dat het de nodige punten uit Apeldoorn mee naar huis moest nemen.

De heren begonnen voortvarend en wonnen hun herendubbel in twee sets. Ook de dames speelden goed en hielden de tegenstander constant onder druk, waardoor ook zij de damesdubbel in twee sets naar zich toe trokken.

Gerald van Dijk had een pittige tegenstander waarbij de punten steeds gelijk werden verdeeld. Helaas trok Van Dijk aan het eind van de derde set aan het kortste eind, waardoor hij verloor. Vera van Dijk speelde een ijzersterke singel en wist het punt binnen twee sets te pakken.
Hendri Nagelholt wist zijn tegenstander in twee spannende sets te verslaan. Helaas kon Dianne Barneveld geen potten breken tegen haar tegenstandster en zij verloor haar damessingel in twee sets.

Met een 4-2 voorsprong werden de mixdubbels gespeeld. Helaas speelden de dames en heren uit Wezep zwakke mixdubbels, beide partijen werden door WSV gewonnen, waardoor de eindstand uiteindelijk 4-4 werd. Een domper, want met een zege was het kampioenschap dicht bij. Nu maakt het eerste team van Amptmeijer Badminton ‘80 nog wel kans op het kampioenschap, het staat namelijk na deze speelronde nog bovenaan, maar het zal spannend blijven tot en met de laatste speelweek.

Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd op het programma, dit maal tegen Barneveld.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.