Nieuw seizoen badminton van start

Met het einde van de zomervakantie voor de deur staat het nieuwe badmintonseizoen op het punt van beginnen. Vanaf woensdag 22 augustus wordt er bij Amptmeijer Badminton ’80 weer gebadmintond. Jong en oud kunnen hun rackets weer uit de kast halen en een shuttle komen slaan bij onze vereniging in de Kamphal te Wezep. Lijkt het jou leuk om ook eens te gaan badmintonnen? Dan ben je van harte uitgenodigd om mee te gaan spelen!

Amptmeijer Badminton ’80 is een vereniging waar gezelligheid en sportiviteit hand in hand gaan. Er wordt speeltijd aangeboden voor jong en oud, recreanten en competitiespelers. Er is altijd een groep waar je bij kunt aansluiten.

Jeugdspelers krijgen training van 18.00 tot 19.15 uur. Ben je 8 jaar of ouder, dan kun je vanaf 22 augustus mee doen. In spelvorm maak je met de sport en leer je racketvaardigheid. Er staat een ervaren en gediplomeerd trainer voor deze groep.

Vanaf 5 september gaat Amptmeijer Badminton ’80 van start met een nieuw te vormen groep, namelijk jeugd van 5/6 tot 8 jaar oud. Ben je dus nog wat jonger, maar wil je ook al kennis maken met badminton, houdt dan het nieuws in de gaten, want meer informatie volgt binnenkort. Of kijk alvast op onze website.

Spelers vanaf 18 jaar zijn welkom vanaf 19.30 uur. Tot 21.00 uur wordt er gelabeld. Hiermee wordt je gezellig met diverse leden op de banen ingedeeld zodat je kan proeven aan zowel de sport badminton als de vereniging. Vanaf 21.00 is het vrij spelen tot 22.30 uur als daar nog energie voor over is zo’n eerste keer.

Voor mensen die nog geheel onbekend zijn met badmintonnen hebben we introductielessen. Hierbij worden de regels, slagen, racketvaardigheid en tactiek doorgenomen zodat je je snel thuis voelt op de baan. Deze introductielessen starten om 19.30 uur.

Voor mensen die liever overdag sporten is ook de mogelijkheid op woensdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur. Gastspelers kunnen gezellig meespelen met deze ochtendgroep.

Het enige dat je nodig hebt om mee te doen is wat sportkleding, waaronder goede zaalschoenen. Een racket is te leen bij de vereniging.

Gedurende het jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor zowel de jeugd als de senioren, waarbij gedacht kan worden aan gezellige toernooitjes en gezamenlijke activiteiten naast de baan.

Zowel voor de jeugd als de volwassenen zijn er verschillende speelmogelijkheden. Voor volwassenen (vanaf 18 jaar) kan er op de woensdagochtend (Sport Overdag) recreatief worden gespeeld van 9.00 tot 11.00 uur. Gedurende de avond is de Kamphal beschikbaar van 19.15 tot 22.30 uur, ook voor recreatief spelen.

De training voor de jeugd is van 18.00 tot 19.15 uur. Hierbij wordt aandacht besteed aan racketvaardigheden, het oefenen van de slagen, loopvaardigheden en het spelen van wedstrijdjes en de regels. Voor de jeugd zijn er regelmatig leuke activiteiten, zoals toernooitjes, een Sinterklaasavond en een Ouder-Kind Toernooi.

Naast recreatief badminton spelen, heeft Amptmeijer Badminton ’80 ook een aantal competitieteams. Dit seizoen spelen er zeven competitieteams mee; een meidenteam en een recreantenteam bij de jeugd,  drie mixteams en twee herenteams bij de senioren. Daarnaast is er ook nog een team die meedoen aan de regionale recreantencompetitie.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.amptmeijerbadminton80.nl.

Hopelijk tot ziens bij Amptmeijer Badminton ’80!

Geplaatst in Nieuws.