Eerste herenteam wint seizoensopener

Vandaag vrijdag 14 september speelde het eerste herenteam Bakker Bestratingen van Amptmeijer Badminton’80 een uitwedstrijd tegen Hellas.

Ja, u leest het goed: het eerste herenteam. Want dit seizoen zijn er twee herenteams die uitkomen voor deze vereniging.

Eerst even wat huishoudelijke mededelingen.

We willen onze teamsponsor Bakker Bestratingen uit Oldebroek bedanken dat ze ons ook dit jaar weer willen sponsoren.

Cas heeft afgelopen seizoen helaas moeten besluiten te stoppen met badmintonnen. Nou Cas, we hopen dat we in de derde helft nog vaak je talent mogen inzetten, en ons komen aanmoedigen is altijd gewenst. Dat geldt trouwens voor iedereen, support kunnen we altijd gebruiken.

Justin heeft de overstap gemaakt naar een mix team. Layo, Albert en Cornel zijn nog steeds spelers in het team en worden vergezeld door Jeroen.

Op naar Nunspeet, in de grote boeren mestwagen met comfortabele stoelen en andere high tech snufjes kwamen de vier jongens via een mooie landelijke route door Kampen, Wezep, t Loo langs Elburg door Doornspijk aan in Nunspeet.

Precies op tijd voor de koffie. Ja, koffie drinken is een belangrijk onderdeel bij deze sport. Een wedstrijd zonder koffie is even erg als een dag geen ….. Nou, u vult er zelf maar wat in.

Toen het moment van de teamfoto. Nou, je moet een beste fotograaf zijn deze vier knapen in het wel te krijgen. Tegelijk lachen en ook weer niet te lollig, nou een heel karwei. Maar het is gelukt. Elders op de site ziet u het resultaat nog wel.

Nou, toen kon het badmintonnen beginnen. Layo kleurt nog het liefste tussen de lijntjes. Samen met Cornel speelde hij de eerste dubbel. Deze werd met 13-21 en 6-21 gewonnen. Jeroen had er net 5 weken vakantie op zitten en moest gelijk aan de bak. Nu geen vakantie meer maar netjes binnen de lijnen kleuren. Jeroen en Albert maakten er een spannende pot van, in drie sets werd de winst binnen gelepeld, setstanden 20-22, 22-20 en 15-21.

Cornel begon met singelen en moest de eerste set inleveren met 15-21. Teveel fouten en goed kort spel van zijn tegenstander. De tweede set won Cornel met 10-21 en de derde set met 14-21.

Layo vindt singelen het leukste onderdeel, nou ja, mixen is zijn favoriet, maar ja, dat hoef je niet in een herenteam. De eerste set was spannend. Zijn tegenstander had net iets meer geluk en won met 22-20. Layo had voor de wedstrijd al gezegd dat het het seizoen van de drie setters zou worden, geen idee waar hij die wijsheid vandaan haalde, maar ja, nu moest hij het in de praktijk gaan brengen. En dat deed hij. De tweede set won hij met 12-21. Maar de derde set verloor hij helaas met 21-13.

Jeroen had ook een tegenstander van formaat. De eerste set verloor hij met 21-17. Zijn teamleden voorzagen hem van een aantal tactische tips, die hij zeer nauwkeurig opvolgde. Niet dus. Ik denk dat zijn oren nog last hebben van de jetlag. Of kan dat niet? Kortom, hij verloor weer met dezelfde stand.

 Afijn, last but not least Albert. De eerste set won Albert met 13-21. Een fraai potje badminton liet Albert ook in de tweede set zien. Hij won met 16-21.

Tussenstand 2-4 met nog twee dubbels te gaan. Verliezen kan niet meer.

Jeroen en Layo wonnen de dubbel in twee sets. De eerste werd gewonnen met 15-21 en de tweede met 12-21.

De laatste dubbel van de avond werd gespeeld door Cornel en Albert. Beide heren hadden nog geen verlies partij achter hun naam staan en dat wilden ze ook graag zo houden. Het was een leuke partij met punten over en weer. De eerste set wonnen ze met 19-21. De tweede set verloren ze met 21-18. Nou, de laatste set, wat zal het worden, winst of verlies… het is geworden: winst. Eind stand 2-6.

Geplaatst in Competitie, Nieuws.