Opnieuw gelijkspel voor tweede herenteam

Het tweede herenteam Kamphuis speelde vrijdagavond uit tegen WSV Badminton in Apeldoorn.

Omdat Gerard geblesseerd is nemen we Justin mee als invaller, Gerard ging mee als supporter en versterking voor de derde helft.

Mark haalt ons op, in Wapenveld moesten we even zoeken waar Hans en Justin wonen. Op dat adres zagen we een aardig optrekje. Helaas bleek dit van de overbuurman te zijn, Hans woont iets bescheidener, maar toch wel op een heel mooi plekje.

Snel naar Apeldoorn gereden, daar kwamen Wim en Karin tegelijk met ons aan. Gelukkig is badminton een binnensport, want we werden verwelkomd door een stevig onweer.

Hans en Justin dubbelen samen. Justin wilde zich wat sparen voor de wedstrijd met zijn eigen team. Toch brengen zij de eerste winst in twee sets: 16-21 en 11-21. Wim en Mark verliezen helaas in een driesetter: 21-11, 17-21 en 21-13. Stand 1-1.

De singles houden de teams ook in evenwicht. Justin wint met 12-21 en 10-21, Mark begint wat minder, verliest de eerste set met 21-13, komt daarna beter in zijn spel, maar verliest de tweede set nipt met 23-21. Hans speelt een spannende wedstrijd. Met 21-17 verliest hij de eerste set, maar de tweede komt ‘ie sterk terug met 15-21 winst. De derde set lijkt verloren te gaan bij de stand van 19-16. Hans knokt zich echter, luid aangemoedigd door Karin, Gerard en de andere teamleden, terug. De scheids probeert hem nog uit zijn ritme te halen door het nemen van een dubieuze beslissing op een cruciale stand, maar ook dat lukt niet, waardoor Hans de winst binnenhaalt met 20-22! Wim treft helaas een sterke tegenstander en hij had net een “visvakantie” achter de rug. Dat is geen goede combinatie, hij verliest met 21-9 en 21-10. Stand 3-3.

De laatste dubbels worden gespeeld. Mark en Justin bijten het spits af. Zij spelen een spannende wedstrijd met kansen over en weer. Toch slagen zij er in de winst binnen te halen in twee sets: 18-21 en 22-24. Wim en Hans proberen er het beste van te maken in hun dubbel, helaas waren de tegenstanders te sterk om de partij in winst om te zetten: 21-16 en 21-15.

Eindstand 4-4, een terechte uitslag. De derde helft is dan het enige nog waarmee we nog winst kunnen boeken… en dat hebben we dan ook gedaan. Als wij richting huis vertrekken zijn de tegenstanders op één na allang vertrokken, dus die derde helft eindigt in een ruime zege voor ons team!

Justin bedankt voor het invallen en Karin voor de support!

Geplaatst in Competitie, Nieuws.