Eerste herenteam pakt winst en leidt competitie

Afgelopen zaterdagavond 10 november heeft Cornel figuurlijk zijn longen uit het lijf gezongen voor Sint Maarten. Alle deelnemende winkels in Wezep bij langs geweest, wat hem een leuke tas met snoepjes heeft opgeleverd. Layo was zich al aan het voorbereiden voor de komst van Sinterklaas. Nou maar afwachten hè,  jongens en meisjes, of alles goed gaat komen met onze Sint en zijn pieten. Hopelijk blijft de Sint niet ergens steken met het lage water.
Jeroen baalde al dat hij niet met Cornel mee was gegaan op snoepjesjacht. Nou, volgend jaar weer een nieuwe kans. Albert wilde volgend jaar ook mee, dus gezamenlijk waren ze al liedjes aan het oefenen.
Afijn, vrijdagavond 16 november moest er weer gebadmintond worden. Ditmaal een uitwedstrijd in Baarn voor het herenteam Bakker Bestratingen. We hadden de keus lekker bij de brandende open haard zitten of badmintonnen.. Nou, dat was moeilijk maar er is eerst gebadmintond.
Er lag een mooi tapijtje voor de heren uitgerold, maar verder was het behoorlijk koud in de sporthal, nou lees tegen het vriespunt aan, althans zo voelde het aan.
Cornel en Layo wonnen hun dubbel in twee sets. Jeroen en Albert vinden shuttles binnen het bereik aangeven het leukste en dan het liefst hoog aangeven, en ja, dan wordt het wel spannend. De eerste set verloren de jongens met 21-17 en toen wonnen ze twee keer met 19-21.
Cornel mocht als eerste singelen. Hij won in twee sets. Layo volgde zijn voorbeeld. Jeroen deed hetzelfde en Albert kon natuurlijk niet achter blijven. Kortom, de tussenstand was inmiddels 0-6.
Nog twee dubbels te gaan. Layo en Jeroen verloren de eerste set met 21-13 en de tweede met 21-18. Aan Cornel en Albert de taak om het af te maken. Ze hadden drie sets nodig, maar met 11-21, 21-9 en 13-21 werd er toch gewonnen.
Eindstand 1-7 gewonnen.
De eerste ronde van de competitie zit erop. De heren van het herenteam Bakker Bestratingen voeren de ranglijst aan met een zeer kleine marge van 1 punt op Tiela.
Een rijmpje uit het gedichtenboek van het herenteam:
Rozen verwelken, scheepjes vergaan,
badminton is niets aan!
Doe maar rustig het is een spelletje.
Zaterdag 1 december spelen we weer fris en fruitig verder. Dan hebben we een thuiswedstrijd tegen Hellas uit Nunspeet.
Geplaatst in Competitie, Nieuws.