Kampioenschap lonkt voor Herenteam

Eefde, vrijdag 4 maart 2022.

Deze avond moest het Herenteam (gesponsord door Tandartspraktijk Kamphuis, Wezep) uitspelen tegen het Herenteam van BC Eefde. Eefde is een klein dorp onder de rook van Zutphen. Onze thuiswedstrijd hadden we met 6-2 verloren.

In het begin van de competitie scoorde dit team zeer goed en had de leiding genomen in onze competitie. Langzamerhand hebben wij kans gezien de eerste plek over te nemen.

Dus vanavond beloofde het een spannende partij te worden ook met het oog op het kampioenschap.

Ons team bestond deze avond uit Layo, Michel en Willem. Onze Hans raakte in de thuiswedstrijd tegen dit Eefde geblesseerd. Hoewel Hans al redelijk op leeftijd is, is hij nog steeds niet de oude.

Opnieuw is ons geheime wapen Reinard Schreurs bereid om ons uit de personele brand te helpen.

Vanavond was het gelukkig weer normaal. Geen mondkapjes, codes of andere beperkingen. Dus kantine open en weer supporters. Zo hadden wij onze trouwe supporter Karin in ons midden.

Layo en Reinard trapten af. Een driesetter volgde, alleen jammer verloren. Het was ook wel een beetje verwarrend voor Reinard, omdat hij niet door Layo op de hoogte werd gesteld over de links of rechtshandigheid van de tegenstanders.

Michel en Willem moesten aantreden tegen 2 getalenteerde jeugdige tegenstanders. Na de partij, ook een 3-setter, zei een toeschouwer, ik zag 2 jonge jongens heen en weer vliegen, tegen tactisch spelende tegenstanders. Juist: Michel en Willem trokken aan het langste eind.

Layo moest het opnemen tegen Tim, een tot nu toe een ongeslagen speler in zijn single in deze competitie. Layo wist het Tim in de 1e set stevig lastig te maken. Na enige tijd werden de sporthal bezoekers en ook de spelers opgeschrikt door een hevige knal en een rondvliegend voorwerp in de vorm van een racket.

Reinard vervolgde het single werk met een mooie overwinning op een jonge opponent, die het tactische spel van (inmiddels ONZE) Reinard niet de baas kon.

Michel vervolgde met een mooie overwinning. Alleen Willem wist het, ondanks een puike partij, niet te redden tegen zijn jonge tegenstander. Ergo 3-3 tussenstand. Spanning ten top.

Beide dubbels, Layo/Willem en Michel/Reinard winst. Uitslag 5-3 voor ons. Het kampioenschap lonkt nog steeds.

Vervolgens weer een ouderwetse 3e ronde. Met lekkere hapjes en sterke verhalen over het verleden. Wat je onder andere met een pinpas allemaal niet kunt doen.

Groeten Willem

Geplaatst in Competitie, Nieuws.