Eerste winst nieuwe seizoen Badminton ´80 Wezep binnen

WEZEP – Het competitieseizoen van Badminton ’80 Wezep is deze week weer gestart. Het eerste team is meteen maar gestart waar ze het vorige seizoen zijn gebleven: namelijk winnen! De thuiswedstrijd op woensdagavond 14 september tegen Putten 1 is gewonnen met een mooie 5 – 3 stand.

Het eerste team is dit jaar gepromoveerd en speelt nu in de 2e klasse. Het team bestaat uit Cornel en Linda van Dorp, Bert Kwakkel en Harmke van de Werfhorst. Wegens studieverplichtingen kon Linda Van Dorp deze eerste wedstrijd niet spelen. In haar plaats speelde Joke Mulder, die normaal in de
recreantencompetitie uitkomt.

De wedstrijd begon met de mannendubbel. De mannen hadden er zin in en vlogen dan ook door de wedstrijd heen. Met de standen 21 – 9 en 21 – 13 was de
eerste punt binnen. Daarna volgde de dames dubbel. Beide dames spelen niet vaak samen. Desondanks verliep de partij heel goed. Na een moeizame start wisten ze er toch een derde set uit te slepen. Helaas verloren ze deze nipt met 21 – 23.

Hierna volgden de singels. Van Dorp had moeilijk in de eerste set, die hij verloor met 20 -22. Daarna trok hij snel de tweede en derde set naar zich toe. Van de Werfhorst won de eerste set met 21 – 18. De tweede set verliep echter niet naar wens en werd verloren. Dus maar weer een derde set, welke zij gelukkig weer wist te winnen met 21 – 18. Kwakkel won de eerste set in de verlenging met 22 – 20. De tweede set trok hij ook snel naar zicht toe met 21 – 16. Mulder speelde een uitstekende singel, maar wist net niet te winnen. Beide sets verloor ze met 19 – 21.

Tenslotte dan nog de mixpartijen. Van Dorp en Mulder speelden samen en moesten in de eerste set nog aan elkaar wennen, maar wisten in de verlenging te
winnen met 22 – 20. De tweede set verliep soepeler en werd gewonnen met 21 – 6. De tweede mix van Kwakkel en Van de Werfhorst verliep moeizaam. Beiden kwamen ze niet goed in hun spel. De eerste set verloren ze met 18 – 21, de tweede set werd gewonnen met 21 – 18. Opnieuw moet de derde set uitmaken wie er gaat winnen. Helaas voor de thuisspelers ging de set verloren met 14 – 21.

Het herenteam speelt in de hoofdklasse en heeft de eerste wedstrijd thuis tegen Hoevelaken sterk gewonnen met 8 – 0. De jeugd speelde zaterdag in de Kamphal de thuiswedstrijd. Zowel het jongens- als het meisjesteam heeft helaas verloren met 0 – 8.

De volgende wedstrijd voor het eerste team is op zaterdag 24 september om 10.00 uur. Dit betreft een uitwedstrijd tegen Sjeve Sjuttel in Bunschoten.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .