Opnieuw gelijkspel voor Badminton ´80 Wezep

WEZEP – Het eerste team van Badminton ’80 heeft woensdag 26 oktober na een pauze van anderhalve week een uitwedstrijd gespeeld in Barneveld. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Dat bleek ook wel uit de uitslag: een 4 – 4 gelijkspel.

 Vaste speelster Linda van Dorp kon deze keer niet, vandaar dat Vera van Dijk uit het tweede mixteam inviel, waar zij zich prima heeft bewezen ondanks
de weinige ervaring met de andere spelers.

Zoals gebruikelijk beten de heren Van Dorp en Kwakkel het spits af met de mannendubbel. Deze wonnen ze vri gjemakkelijk met 16 – 21 en 13 – 21. Daarna konden de dames Van de Werfhorst en Van Dijk hun partij spelen, terwijl zij nog nooit eerder hebben samen gespeeld. Het begin was even wennen, maar daarna ging hun spel goed. Toch konden ze de wedstrijd niet naar zich toe trekken. Ze gingen met opgeheven hoofden van het veld met twee keer een verlenging: 22 – 20 en 23 – 21.

Van Dorp begon daarna met het enkelspel. De eerste set won hij gemakkelijk met 14 – 21. Wat er tijdens de tweede set gebeurde, kon hij achteraf zelf ook niet verklaren, maar deze set ging verloren in 27 – 25. De derde set ging hij weer als een speer en pakte hij de partij alsnog in 10 – 21. Van de Werfhorst trad op als eerste dame en speelde tegen een tegenstandster die een paar treetjes toe hoog was. Ze heeft zich goed geweerd, maar verloor met 21 – 9 en 21 – 11. Tweede heer Kwakkel had het ook moeilijk tegen zijn vele male jongere tegenstander. Ondanks dat hij voor de winst knokte, verloor hij met 21 – 19 en 21 – 15. Invalster Van Dijk speelde een goede partij. Met haar harde klappen en goed bekeken spel wist zij te winnen met 10 – 21 en 17 – 21.

De beide mixpartijen moesten in een driesetter worden beslist. Van Dorp en Van Dijk wonnen hun partij, Kwakkel en Van de Werfhorst verloren. Hierdoor kwam de eindstand op een heel tevreden 4 – 4.

Het tweede mixteam heeft zaterdag de thuiswedstrijd van Putten gewonnen met 8 – 0. Het herenteam heeft met 7 – 1 verloren van Becaa 2000 uit Arnhem. Het jongensteam speelde thuis tegen Deto Nijmegen en verloor met 0 – 8. Het meisjesteam speelde een uitwedstrijd tegen Beuningen en kwam met een winst van 2 – 6 weer thuis.

Volgende week speelt het eerste team een uitwedstrijd tegen Dronten.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .