Badminton ´80 Wezep verzamelt gelijkspellen

WEZEP – Badminton ’80 Wezep houdt het spannend in de competitie. Het eerste team staat momenteel ergens in het midden van de tweede klasse. Deze week speelden ze een uitwedstrijd tegen Dronten op zaterdag 5 november. Na zes driesetters was daar dan eindelijk de stand: opnieuw een gelijkspel!

Zoals gebruikelijk werd er gestart met de herendubbel. Cornel van Dorp en Bert Kwakkel hadden weinig moeite met de tegenstander. In twee sets werd de partij beslist en was de eerste punt binnen. De dames Harmke van de Werfhorst en Linda van Dorp speelden de eerste driesetter. Helaas ging het punt naar de dames van Dronten.

In de eerste singel kwam de heer Van Dorp niet echt vooruit. Tijdens de tweede set raakte hij meer op stoom, wat resulteerde in een derde set. Deze won hij met 16 – 21. Mevrouw Van Dorp kwam ook niet makkelijk op gang. Helaas verloor zij nipt haar derde set. Kwakkel speelde een spannende partij. De eerste set wist hij dankzij fouten van de tegenstander nog te winnen met 19 -21. De tweede set werd helaas verloren. Dus ook hier was een derde set nodig om tot de beslissing te komen. Deze speelde hij prima en hij won met 16 – 21. Van de Werfhorst besloot daarna de singels met haar partij. Helaas heeft zij deze in twee sets verloren.

Tenslotte dan nog de twee mixpartijen. De beide Van Dorps verloren de eerste set met 21 – 19. De tweede set verliep daarna perfect, zij wonnen met 5 – 21. De derde set ging gelijk op. Op de stand van 19 – 19 retourneerde de tegenstander tot tweemaal de shuttle in het net, waardoor de winst binnen was. Kwakkel en Van de Werfhorst speelden een goede partij waarbij over en weer punten werden gepakt. De eerste set wonnen zij nog met 19 – 21. De tweede en derde set ging helaas verloren in 21 – 15 en 21 – 17. De eindstand komt dus wederom uit op 4 – 4.

Het tweede mixteam speelde zaterdag thuis tegen Dronten en wonnen hun wedstrijd met 6 – 2. Zij staan nu bovenaan in hun poule. Het herenteam speelde donderdagavond een uitwedstrijd in Doorn. Helaas hebben zij dit niet weten te winnen. Het jongensteam heeft de thuiswedstrijd tegen Vianen verloren met 3 – 5.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 19 november. Het eerste team van Badminton ’80 speelt dan thuis tegen ’t Veen uit Veenendaal. De wedstrijd begint om 12.30 uur in de Kamphal te Wezep.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .