Helaas dik verlies voor Badminton ´80 Wezep

WEZEP – Het eerste team van Badminton’80 Wezep ging vrijdagavond 16 december met twee invallers op pad voor de uitwedstrijd tegen Smast’76 uit Harderwijk. Twee leden van het tweede team die in de vierde klasse spelen, vielen in in de tweede klasse. Helaas bracht dit niet het gewenste resultaat: een 8-0 verlies ondanks dat iedereen goed spel heeft laten zien gedurende de avond.

De heren Bert Kwakkel en invaller Alfred Scholten speelden vorig jaar nog samen in de competitie, dus door hun ervaring samen was er de hoop op het eerste punt met de herendubbel. Zij sloegen echter te vaak de shuttle uit en verloren de partij met 21 – 12 en 21 – 17. De dames Harmke van de Werfhorst en invalster Vera van Dijk hadden tijdens de damesdubbel weinig in te brengen tegen de dames van Harderwijk, wat Badminton’80 op een verlies van 2 – 0 bracht.

Scholten had de eer om als eerste heer het enkelspel te openen. Hij begon sterk pakte de eerste set met 19 – 21. Zijn tegenstander was daarna te sterk, zodat de eerste driesetter een feit was. Scholten kon tot de 15 goed bijblijven, maar door een paar foutjes verloor hij alsnog met 21 – 15. Van Dijk gaf zeker goed partij in haar singel. De eerste verloor ze met 21 – 14. De tweede set kwam ze niet meer in haar spel en verloor met 21 – 5.

De jarige Kwakkel wilde graag zijn partij winnen, maar de tegenstander was toch te sterk voor hem, ondanks dat het er even op leek dat er derde set ging komen. Van de Werfhorst kon ook niet goed in haar partij komen en verloor met 21 – 13 en 21 – 7.

De mixpartijen moesten dan maar voor een puntje zorgen. Beide partijen brachten nog wel een derde set, maar beide werden gewonnen door de tegenstander.

Het tweede mixteam heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Barneveld gewonnen met 8 – 0. Het herenteam in de Hoofdklasse heeft vrijdag de uitwedstrijd tegen Irene verloren met 5 – 3. Het jongensteam heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Deto uit Nijmegen verloren met 2 – 6.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 14 januari 2012 in de Kamphal in Wezep. Het eerste team speelt dan tegen Dronten. De wedstrijd begint om 12.30 uur en de toegang voor het publiek is gratis.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .