Gelijkspel en degradatie Badminton’80 Wezep

WEZEP – Het eerste team van Badminton’80 Wezep speelde zaterdag 28 januari de laatste wedstrijd van het seizoen. Het was een thuiswedstrijd tegen Barneveld. Het was erop of eronder voor het team in de tweede klasse om ook volgend jaar in deze klasse uit te kunnen komen. Om in de tweede klasse te blijven moesten ze minimaal 6 punten halen. Uiteindelijk werd het een gelijkspel waardoor het team volgend jaar, samen met het Kampioensteam van de vierde klasse, uitkomt in de derde klasse.

Zoals gebruikelijk werd er gestart met de herendubbel van Cornel van Dorp en Bert Kwakkel. De eerste set wonnen ze nog vrij makkelijk met 21 – 11. De tweede set werd het spannend, de tegenstanders bleven knokken. Uiteindelijk werd de partij gewonnen in de verlenging met 24 – 22. De dames Linda van Loo en Harmke van de Werfhorst speelden daarna de damesdubbel. In de eerste konden zij nog goed bijblijven met 17 – 21. In de tweede set kwamen zij echter niet meer in het spel en verloren de partij met 7 – 21.

Vervolgens de singels. Van Dorp speelde sterk en won met 21 – 11 en 21 – 12. Vervolgens speelde Van Loo een driesetter. Haar tegenstandster bleek echter te sterk. De partij ging verloren met 21 – 17, 10 – 21 en 11 – 21. De tweede single werd gespeeld door Gerald van Dijk uit het tweede mixteam dat in de vierde klasse speel. Het was een hele mooie partij om naar te kijken. De eerste set pakte hij nog met 21 – 18, de tweede set ging naar de tegenstander met 18 – 21. Helaas verloor hij daarna ook de derde set met 15 – 21. Ook de tweede damesenkel werd door een speler uit het tweede mixteam gespeeld, Vera van Dijk. De eerste set werd het nog spannend. In de verlenging wist zij deze te winnen met 22 – 20. De tweede set pakte ze heel makkelijk met 21 – 6.

Als laatste dan nog de dubbels. Van Dorp en Van Loo gaan als een speer en pakken de partij met 21 – 13 en 21 – 11. Dan nog de taak aan Kwakkel en Van de Werfhorst om de partij te winnen. Helaas zit dit er niet meer in. Ze verliezen met 17 – 21 en 11 – 21.

Hierdoor hebben zij net niet genoeg punten weten te halen om in de tweede klasse te blijven. Zij degraderen dan ook naar de derde klasse.

Het tweede mixteam heeft zaterdag de laatste uitwedstrijd gewonnen met 1 – 7 van Putten. Zij waren al Kampioen van de vierde klasse en zijn daardoor gepromoveerd naar de derde klasse.

Het herenteam heeft de thuiswedstrijd tegen Beca 2000 verloren met 2 – 6. Ook volgend jaar komen zij weer uit in de Mannen-Hoofdklasse.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .