OPNIEUW WINST VOOR EERSTE TEAM

Wezep – Het eerste team van Badminton ’80 Wezep speelde woensdagavond 19 september haar eerste thuiswedstrijd voor eigen publiek in de Kamphal. Op deze avond werd het geduld en concentratie van de Wezepers stevig op de proef gesteld door het tweede team van BC Kampen. De spelers uit Kampen hadden hun eerstee wedstrijd verloren van BC Hellas uit Nunspeet en daarom waren ze zeer gebrand op hun eerste overwinning. Hoewel de Wezepers uiteindelijk met 6 – 2 winst de sporthal verlieten, waren de puntentellingen regelmatig op het randje van winnen of verliezen.
De heren- en damesdubbels begonnen direct met drie-setters. Gerald van Dijk en Alfred Scholten begonnen de avond met een spannende partij en wonnen uiteindelijk de derde set met 22 – 20, 21 – 23 en 21 – 18. De dames Vera van Dijk en Annelies van Winkel kregen bij de tweedee en derdee set meer vat op de tegenstanders en wonnen met 16 – 21, 21 – 16 en 21 – 18.
Met een kleine voorsprong begonnen de Wezepers met hun singels. De tegenstanders gaven zich niet zomaar gewonnen en dat leverde wederom spannende partijen op. Bij de heren kwamen er drie sets aan de pas om de partij te spelen, waarbij Scholten helaas zijn partij verloor en Van Dijk de derde set wel won. De dames Van Dijk en Van Winkel hadden voldoende aan twee sets om hun wedstrijd te winnen.
Zo stond het eerstee team uit Wezep met 5 – 1 voor op Kampen.  In de eindstrijd bij de mixdubbels kwamen Scholten en Van Winkel net een paar punten te kort om nog een derdee set te behalen en verloren hun partij. De tweedee mixdubbel van Van Dijk en Van Dijk werd even spannend in de tweedee set bij een stand van 20 – 20. Onder druk werden de twee laatste punten door de Wezepers behaald.
Opgelucht werd de eindstand van 6 – 2 voor Wezep genoteerd. Een mooi resultaat voor de tweedee ronde van de competitie.
Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met .