EERSTE TEAM BADMINTON ’80 PAKT GELIJKSPEL

WEZEP – Na en lange en spannende avond is het eerste team van Badminton ’80 Wezep vrijdagavond 28 september met een gelijkspel naar huis gekeerd na de uitwedstrijd tegen BC Hellas in Nunspeet. Beide teams zijn zeer aan elkaar gewaagd, in de derde klasse staan ze momenteel 1 punt van elkaar verwijderd.

Het team van Wezep had een ervaren invaller opgesteld, namelijk Jan Vierhuis, en samen met Alfred Scholten werd na een uur intensief spelen de dubbelwedstrijd gewonnen in drie sets. Vera van Dijk en Annelies van Winkel voelden de hete adem van de dames uit Nunspeet heel goed toen ze in de tweede set net wisten te winnen met 24 – 22.

Bij de heren- en damessingles gaven de heren uit Nunspeet een tandje extra, waardoor de heren uit Wezep tekort kwamen en verloren beiden hun partijen. De dames van Badminton ’80 Wezep wisten hun wedstrijden beter te spelen. Van Dijk moest flink aan iedere rally trekken om de shuttle bij de tegenstandster op het veld te leggen. Alle moeite loonde wel, want ze won haar partij in twee sets. Van Winkel kreeg na een verloren tweedee set weer volop energie en begon de derde set met een voorsprong van 1 – 11.  De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 21 – 19 17 – 21 en 8 – 21 voor Van Winkel.

Bij de mixdubbels waren de rollen weer omgedraaid. De partij van Van Dijk en Vierhuis liep in de eerstee set niet lekker. Beide mixpartners moesten nog in hun spel samen komen. In de tweede set herstelden zij hun spel goed en konden zij zo de puntentelling op 20 – 20 brengen. Helaas, de laatste twee punten gingen naar Nunspeet en daarmee was de kans op een derde set verloren. Van Winkel en Scholten lieten bij de eerstee set veel punten liggen door fouten en te weinig aanvallend spel. In de tweede set lieten zij duidelijk meer aanvallend spel zien en daarmee konden zij goed meekomen, maar het was net niet genoeg.

Het tweede mixteam speelde zaterdag 29 september thuis tegen Sjeve Sjuttel uit Bunschoten en heeft gewonnen met 7 – 1. Het herenteam speelde ook thuis en is naar huis gegaan met een 6 – 2 winst op zak. Het eerste jeugdteam was zaterdag thuis goed op dreef en pakte een dikke winst van 8 – 0 op Evoba ’70 uit Ederveen.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met .