Eerste team boekt alweer een zege

WEZEP – In de sporthal Cellesbroek in Kampen was zaterdag 1 december de return partij van het eerste team van Badminton ’80 tegen het tweede team van BC Kampen. De heren uit Wezep hadden veel moeite met de sterk spelende heren uit Kampen. Gelukkig bleef de eindstand wel op winst staan voor Wezep. Het eerste team van Badminton ’80 Wezep verliet de zaal met een 3 – 5 winst.

Bij de heren- en damesdubbel bleek al snel dat de tegenstanders net iets beter hun spel en tactiek op orde hadden dan de heren Alfred Scholten en Gerald van Dijk. Hoewel ze nog een derde set eruit wisten te halen verloren de Wezepers met 21 – 19, 19 – 21 en 21 – 18. De dames Vera van Dijk en Linda van Dorp uit Wezep hadden beter grip op tegenstanders. Zij wonnen hun partij met 18 – 21 en 10 – 21.

Met de gelijke tussenstand zijn de dames- en herenenkels begonnen. Als eerste begon Scholten. De eerste set begon voor hem goed en hij won deze met 15 – 21. Echter, in de tweede en derde set wist de tegenstander meer druk te leggen en zodoende kreeg Scholten geen grip meer op zijn tegenstander. Deze partij verloor hij ook met 15 – 21, 21 – 10 en 21 – 14. Van Dijk begon met een vliegende start in de eerste set en won met een overtuigende stand 12 – 21. Halverwege de tweede set maakte ze iets meer fouten, waardoor haar voorsprong snel terugliep naar een 20 – 20 stand. Gelukkig had Van Dijk haar controle en concentratie behouden en maakte van de tweede set ook de laatste set en won met 20 – 22.

Van Dijk had een taaie tegenstander getroffen. De harde slagen van de tegenstander wist Van Dijk op een slimme manier terug te leggen vlak over het net en zo wist Gerald met het netspel de punten te scoren. Hij won uiteindelijk dankzij zijn smashes met 18 – 21 en 17 – 21. Van Dorp speelde met gemak tegen de tweede dame van Kampen. Haar tegenstander was niet snel genoeg om de korte dropshuttels over het net terug te beantwoorden. De puntentelling was ook niet verrassend te noemen 10 – 21 en 15 – 21.

Bij de mixdubbel van Scholten en Van Dorp ging het niet echt lekker. Hoewel de inzet van beiden goed was, konden ze niet echt een goed antwoord vinden tegen de goed lopende mix van Kampen. Zij verloren hun partij met 21 – 10 en 21 – 13. Met een tussenstand van 3 – 4 voor Wezep begonnen Van Dijk en Van Dijk met hun mixdubbel. Deze wedstrijd was erg spannend en de puntentelling liep ook continue gelijk op. Rond 13 – 13 wisten ze een voorsprong te maken en dit heeft hun de eerste set opgeleverd met 17 – 21. Bij de tweede set was de strijd nog niet gestreden en hier werd om ieder punt gevochten. Gelukkig trokken de Wezepers de laatste punten naar hun toe en wonnen uiteindelijk met 19 – 21 de tweede set.

Met een eindstand van 3-5 wonnen het eerste team van Wezep van BC Kampen, maar het scheelde niet veel of het was een gelijkspel geworden.

Het tweede mixteam heeft de thuiswedstrijd tegen Flevoland verloren met 3 – 5. Het herenteam won thuis met 6 – 2 van Zetten.

Op zaterdag 15 december spelen het eerste mixteam en het tweede jeugdteam thuis in De Kamphal. De wedstrijden beginnen om 13. 00 uur.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , .