Eerste team kampioen

WEZEP – In de laatste competitieronde krijgt het eerste team van Badminton ’80 Wezep de kans om de kampioenstitel te behalen tegen het vierde team van BC Heerde. Het team van BC Heerde staat op de laatste (degradatie) plek in de derde klasse. Zaterdag 26 januari was het tijd voor deze wedstrijd. Aan het begin van de avond kon het Wezeper team Heerde verlaten met een 0 – 8 overwinning en de kampioenstitel! In navolging op de titel vorig jaar in de vierde klasse, gaat het team dit jaar met de grote prijs in de derde klasse en promotie naar de tweede klasse aan de haal.  

Op de tribune waren genoeg supporters, familie en vrienden aanwezig om te zien hoe het eerste team de kampioenstitel ging verzilveren. De wedstrijden verlopen eigenlijk zoals je mag verwachten tegen de hekkensluiter van de derde klasse. Met een dikke 0 – 8 overwinning op BC Heerde is het eerste team van Badminton ’80 Wezep kampioen in de derde klasse.

De punten werden ook vlot binnengehaald met de heren- en damesdubbels. Alfred Scholten en Gerald van Dijk speelden met 8 – 21 en 11 – 21 eenvoudig van de baan. Harmke van de Werfhorst en Vera van Dijk wonnen ook met 12 – 21 en 14 – 21.

Omdat een van de dames van Heerde last heeft van haar arm , viel de damessingle tegen Van de Werfhorst uit. De andere spelers van Wezep wonnen hun single in twee sets van de Heerdenaren. Scholten won met 19 – 21 en 7 – 21, Vera van Dijk won met 10 – 21 en 13 – 21 en Gerald van Dijk won met 10 – 21 en 10 – 21.

Met de voorsprong van 6 punten op Heerde zijn de mixdubbels begonnen. Als eerste speelden Scholten en Van de Werfhorst.  De eerste set verliep niet zo goed voor ze, maar bij de tweede set kwamen ze pas echt op stoom en wonnen met 19 – 21 en 8 – 21. De Van Dijks hadden met hun mixdubbel ook eerst moeite om in het spel te komen, maar zij wonnen tenslotte met 17 – 21 en 13 – 21.

Met een overtuigende afsluiting van het competitieseizoen met 0 – 8 zijn Alfred Scholten, Vera van Dijk, Gerald van Dijk, Annelies van Winkel en hun invalsters Linda van Dorp en Harmke van de Werfhorst kampioen geworden in de derde klasse. Op 2 maart speelt het team de regiokampioenschappen tegen alle winnaars in de derde klasse.

Het tweede mixteam heeft de thuiswedstrijd tegen Heerder BC verloren met 3 – 5 zodat Heerder BC kampioen is geworden in de 3e klasse. Het Herenteam heeft thuis gelijk gespeeld tegen Irene met 4 – 4. Het eerste jeugdteam onder de 19 jaar heeft thuis gewonnen met 7 – 1 van ’t Pluumpje uit Eerbeek. De wedstrijd van het tweede jeugdteam is wegens de weersomstandig niet doorgegaan. Het is nog onbekend of deze wedstrijd alsnog gespeeld gaat worden. Ondanks dat is het tweede jeugdteam onder de 17 jaar al kampioen!

Van links naar rechts: Annelies van Winkel, Gerald van Dijk, Alfred Scholten, Linda van Dorp, Vera van Dijk en Harmke van de Werfhorst.

Voor meer foto’s, kijk hier.

Geplaatst in Competitie, Nieuws en getagd met , , .